16. září 2018 • 12:01

Matoušek do Slavie hned? Neodešel by, kdybych řekl ne, přiznal Csaplár

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S předčasným odchodem fotbalisty Jana Matouška z Příbrami do Slavie nakonec souhlasil i kouč středočeského týmu Josef Csaplár, který po pohovorech usoudil, že bude správné hvězdu pustit. Věří, že v mužstvu jsou rychlostní hráči, kteří ho nahradí. Zejména pak Ghaňan Emmanuel Antwi.



"Pan (prezident klubu Jaroslav) Starka za mnou přišel, že Slavia chce Matouška už teď a nechal na mě rozhodnutí. Kdybych řekl ne, tak neodešel. Po rozhovorech jsem řekl, ať odejde. Byly to lidské a sportovní důvody. Snad mě kvůli tomu tady lidé neukamenují," řekl Csaplár na tiskové konferenci po výhře 1:0 nad Olomoucí.

Během reprezentační pauzy musel na odchod Matouška do Slavie reagovat. Přivedl nové hráče a učí tým hrát bez opory, která se v úvodních sedmi kolech podepsala pod sedm branek. "Byl u 70 nebo 80 procent našich šancí, my ho tu měli hrozně rádi. Je to super kluk, teď dřel na maturitu, nehrál si na hvězdu. U něj vše sedlo, on tvrdě pracoval. A teď nám chybí a musíme se naučit hrát v době pomatouškovské. Proto je důležitá výhra nad Olomoucí," uvedl Csaplár.

Příbram - Olomouc: Slepička předvedl mazáckou otočku a poslal Příbram do vedení, 1:0
Video se připravuje ...

Největší Matouškovou zbraní byla rychlost, ale Csaplár věří, že další hráči ji nahradí. "Třeba Antwi ukázal, že jsme na rychlosti nic neztratili, a když se přidal Mingazov, tak jsme na ní možná získali," prohlásil Csaplár. "Antwi pro nás budou nový Matoušek. Dnes připravil gól, na Spartě dal gól. Je to pracovitý kluk, zajímavý, má úžasné přednosti. Je to zajímavý typ hráče," řekl Csaplár.

Věří, že jím vedená akademie Příbrami má v zásobě další velké talenty podobné úrovně jako Matoušek. "Panu Starkovi jsem říkal, že tam vidím další dva padesátimilionové hráče. Ale jména neřeknu, protože by jim to jen ublížilo a vytvářel bych na ně tlak," dodal Csaplár.

SESTŘIH: Příbram - Olomouc 1:0. Jediný gól Slepičky zlikvidoval naděje Sigmy na odpoutání se od tabulkového dna
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud