4. října 2018 • 15:50

Baroš STOP na PĚT zápasů a pokuta! Stanciu a Falta mají mírnější tresty

Autor: jon, iSport.cz, pta, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Víc jak měsíc Milana Baroše fanoušci při zápase neuvidí. Kapitán Baníku Ostrava dostal od disciplinární komise pětizápasový trest za vyloučení a následné chování při utkání se Slavií a navíc zaplatí za vulgární projev vůči rozhodčím pokutu 150 tisíc korun. Mírnější postih potkal Nicolae Stancia ze Sparty. Rumunský záložník viděl červenou kartu na konci pátečního šlágru v Plzni a dostal dvouzápasový trest. Olomoucký Šimon Falta bude za vyloučení při utkání v Liberci pykat v jednom soutěžním utkání. 



Šestatřicetiletý Baroš byl vyloučen v 15. minutě nedělního zápasu za tvrdý faul na Tomáše Součka, kterého ve výskoku zasáhl loktem. Po obdržení červené karty vulgárně urážel rozhodčí Berku a Proskeho. Ve středu se v prohlášení za své chování omluvil a odmítl, že by šel do souboje s cílem protihráče zranit.

"Mrzí mě, jak jsem reagoval, a chtěl bych se rozhodčím Ondřeji Berkovi a Zbyňkovi Proskemu za svá slova omluvit. Bohužel jsem neudržel emoce plynoucí z náročnosti zápasu a pocitu velké křivdy, s níž jsem se zkrátka v dané chvíli nedokázal vyrovnat," uvedl Baroš na klubových stránkách. 

Komisi tím neobměkčil. Přísný trest dostal zejména za "zvlášť hrubé, urážlivé a hanlivé výroky" a také kvůli tomu, že za podobný přestupek byl potrestán v prosinci 2017 pokutou 100 tisíc. 

Barošův flastr? Ještě na nižší hranici, zní z disciplinárky
Video se připravuje ...

"Po necelém roce se Milan Baroš dopustil obdobného přečinu vůči rozhodčím. Ve svém chování pokračoval i po vyloučení. Vzhledem k délce a rozsahu hráčova chování po udělení osobního trestu jsme vyhodnotili jeho přečin jako provedený zvlášť hrubým způsobem. Komise neshledala žádnou polehčující okolnost," řekl předseda komise Richard Baček. 

Baroš, který na jednání komise dorazil a znovu se omluvil, trest přijal. Přijde kvůli němu o ligové zápasy proti Mladé Boleslavi, Karviné, Teplicím a Plzni, jedno utkání by si měl odpykat ve čtvrtém kole MOL Cupu. 

Trest obdržel i fotbalista Sparty Nicolae Stanciu po vyloučení za podražení soupeře mimo hru v utkání s Plzní. Hrát nesmí dva zápasy, přičemž polovinu distancu už si odpykal v poháru. 

Jednozápasový trest dostal i olomoucký Šimon Falta, ačkoli komise rozhodčích označila jeho vyloučení v duelu s Libercem za chybu sudího. Disciplinárka ale vycházela ze zápisu o utkání. Změnit verdikt rozhodčího by mohla jen tehdy, pokud by šlo o zásadní pochybení například v totožnosti hráče.

Jednání jsme sledovali ONLINE

16:05 Potvrzen trest pro Nicolae Stancia. Dostal za vyloučení po faulu mimo hru v utkání s Plzní trest na dva zápasy. Jeden si odseděl v poháru. Olomoucký Šimon Falta pak má stopku na jeden zápas za "zvlášť hrubé urážlivé a hanlivé výroky a posunky." Na tribunu vykázaný trenér Baníku Bohumil Páník se může na lavičku vrátit, od disciplinárky odešel pouze s důtkou.

16:00 Nikdo ze zúčastněných před média nepředstoupil, rozhodnutí komise okomentoval pouze mluvčí Ligové fotbalové asociace Štěpán Hanuš.

15:55 Jak hodnotíte trest pro Milana Baroše? Hlasujte v ANKETĚ.

15:45 Pětizápasový trest pro Milana Baroše už potvrdil Baník na svých internetových stránkách. Přijde kvůli němu o ligové zápasy proti Mladé Boleslavi, Karviné, Teplicím a Plzni, jedno utkání by si měl odpykat ve čtvrtém kole MOL Cupu. Kromě toho dostal i pokutu 150 tisíc korun

15:35 A stejný zdroj a tentokrát informace o trestu pro záložníka Sparty Nicolae Stancia. Ten měl od disciplinární komise dostat trest na dva soutěžní zápasy. Podle informací deníku Sport je výše trestu správná. To by znamenalo, že v kombinaci s úterním pohárovým zápasem proti divizní Polné přijde pouze o sobotní zápas v Olomouci.


15:20 Twitterový účet fanoušků Viktorie Žižkov tvrdí, že Baroš dostal trest na pět utkání. Je to jen tip, nebo zasvěcená informace zevnitř jednání disciplinární komise?


15:20 Novináři vyčkávají u jednotlivých východů. Ze sídla fotbalové asociace vyšel nový reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý.

14:35 Na místě už je také Milan Baroš, toho doprovodil sportovní ředitel Baníku Marek Jankulovski. Také oba bývalí reprezentanti se vyhnuli na Strahově zástupcům médií.

14:15 Zasedání disciplinární komise by mělo skončit kolem 16. hodiny.

14:05 Fotbalový soud už zasedá, na jednání už jsou zástupci Sparty, Nicolae Stanciu a ředitel komunikace Ondřej Kasík, kteří se ovšem vyhnuli čekajícím novinářům.

13:30 Zasedání disciplinárky začíná ve 14 hodin, dorazit by měli jak Milan Baroš, tak Nicolae Stanciu. 

Recidivista Baroš. Ještě za Boleslav řádil na Letné, na Edenu se zlobil na sudího
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Stanciu sestřelil Limberského, po zásahu VAR dostal červenou
Video se připravuje ...

Baník - Slavia: Baroš zuří, ale musí do sprch! Sudí po zásahu VAR vyloučil kapitána
Video se připravuje ...

Baník - Slavia: Baroš loktem sestřelil Součka, od rozhodčího původně dostal jen žlutou
Video se připravuje ...

Nicolae Stanciu sestřelil Davida Limberského a dostal červenou kartu
Nicolae Stanciu sestřelil Davida Limberského a dostal červenou kartu

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud