Jan Malý
Premium
5. října 2018 • 16:29

Odtlačit Komličenka! Obránci radí, jak zastavit nejlepšího střelce ligy

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Umí si dokonale vybrat místo v pokutovém území, pokryje si balon tak, že mu ho soupeř jen těžko vezme, dokáže dobře využít svou robustní postavu. Ruský útočný car ve službách Mladé Boleslavi Nikolaj Komličenko uhranul celou ligu, s deseti góly kraluje jejím střelcům. Jaké je hrát proti němu? Pro deník Sport popisují své zkušenosti z této sezony obránci Josef Hnaníček ze Zlína a Jaroslav Tregler z Příbrami, v článku najdete i komplexní grafiku, která rozebírá všechny Komličenkovy trefy.



Hlídat ho fakt není sranda. „Souboje s ním bolí, asi třikrát jsem zůstal ležet. Měl jsem pošlapané nohy,“ líčí čerstvý zážitek s boleslavským útočníkem Nikolajem Komličenkem obránce Příbrami Jaroslav Tregler.

Svou šichtu však zvládl, ruské útočné kladivo ve spolupráci se svými parťáky v defenzivě vymazal, což v této sezoně není samozřejmost. Spíš výjimka. Komličenko obránce soupeře mučí, v deseti ligových kolech vstřelil deset gólů a trůní na prvním místě v tabulce kanonýrů.

Bývalý mládežnický reprezentant Ruska se seznamoval s českou ligou na podzim před dvěma lety v Liberci, pak se na půl roku vrátil do Krasnodaru a nyní druhou sezonu pomáhá Mladé Boleslavi. „Vždycky jsem si o něm myslel, že je dobrý útočník, ale góly tolik nedával. Teď mu to tam padá. Je to taková kometa ligy,“ přiznává zlínský obránce Josef Hnaníček.

Kometou nepochybně je. Hattrickem potopil Opavu, dva góly naložil Slovácku, jednou brankou zatížil Zlín, Karvinou, Plzeň, Teplice a Jablonec. Neprosadil se jen proti Olomouci, Slavii a Příbrami.

V čem je nejsilnější? „Nám dal gól tak, že doklepl balon do prázdné brány. Je to díky tomu, že měl výborný výběr místa v šestnáctce. Myslím, že v tom je úplně super. V tom je silný, proto dává góly. Takový byl Lafata , on je navíc takový silnější,“ charakterizuje ho Hnaníček. Jeho slova podtrhává fakt, že všech deset gólů dal Komličenko uvnitř pokutového území, přičemž tři byly z penalty, hned pětkrát se pak prosadil v malém vápně.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud