22. října 2018 • 20:08

Listkiewicz mluvil ve Sportu, FAČR na něj žalovala. Donášení, brání se Polák

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez odezvy ze strany FAČR nezůstal rozhovor v deníku Sport, v němž bývalý šéf tuzemské komise rozhodčích Michal Listkiewicz popisoval své zkušenosti a některé praktiky spjaté údajně s Romanem Berbrem či spřízněnými funkcionáři. „Berbr manipuluje lidmi, řídí je strachem,“ prohlásil mj. Předseda fotbalové asociace Martin Malík „odpověděl“ oficiálním dopisem, který poslal na Polský fotbalový svaz a dal na vědomí UEFA. Stěžuje si v něm na Listkiewiczovy výroky a vybízí k tomu, ať vůči němu svaz podnikne patřičné kroky, pokud může.



„Rozhovor s panem Listiewiczem mě opravdu nenechal klidným, protože nechápu, jak může někdo, kdo není součástí aktuální komise rozhodčích, hodnotit detailně a fundovaně práci jejich současných členů. To není podle mě ani fér, ani profesionální. V tomto duchu jsem vyjádřil také své rozhořčení směrem k Polskému fotbalovému svazu, jehož byl pan Listkiewicz v minulosti předsedou,“ uvedl Malík.

Listkiewicz ovšem hodnotil především práci své komise. „Chtějí, abych přišel o funkce, ale já žádné nemám,“ řekl Listkiewicz. „Jsem pouze delegátem UEFA, jinak jsem čestným předsedou polského svazu. Tohle je donášení, dobře známé z komunistického režimu.“

Dopis považuje za znamení, že ve vedení asociace panuje neklid. „Ukazuje to na jejich nervozitu. Řekl jsem jen to, co je pravda, a nic měnit nebudu. Máme demokracii,“ dodal bývalý sudí, šéf polského fotbalu i člen orgánů FIFA a UEFA.

Pomůže FAČR videu nákupem kamer a softwaru? Těžko to ovlivníme, říká Chovanec
Video se připravuje ...

Hrubeš ke mně neměl respekt. Neviděli jsme u videa posun, říká Chovanec
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud