26. října 2018 • 10:00

Praporky jako vlajky, hymna i trikolory. Fotbal oslaví 100 let republiky

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohutné oslavy 100 let republiky, které vyvrcholí 28. října, se dotknou i českého fotbalu. Třinácté kolo FORTUNA:LIGY i FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY věnuje Ligová fotbalová asociace národnímu jubileu, které se projeví i v takových detailech, jako jsou rohové praporky či kapitánské pásky.



Ve spolupráci s ligovými kluby se na všech utkáních odehraje jednotný předzápasový ceremoniál, který se ponese v duchu národních barev a symbolů. Hřiště ozdobí rohové praporky v podobě státních vlajek, členové realizačních týmů ponesou na hrudi stužku s trikolorou a před samotnými zápasy se bude hrát státní hymna.

„Jedná se o nesmírně významný historický okamžik, který má přesah do celé české společnosti. Jako nejsledovanější český sport cítíme proto povinnost se k oslavám tak významného výročí připojit a ve spolupráci s kluby budeme rádi apelovat na národní hrdost, kterou úspěchy českých sportovců vždy podněcovaly,“ vyzdvihl předseda LFA Dušan Svoboda.

Dalším symbolem oslav stoletého výročí v rámci českého ligového fotbalu budou speciální kapitánské pásky v národních barvách, které současně poslouží pro dobrou věc. „Po skončení všech zápasů obou nejvyšších soutěží zařadíme kapitánské pásky podepsané od hráčů do aukce, jejíž výtěžek poputuje na náš nadační fond Zelený život. Jeho cílem je podpora fotbalistů a fotbalistek, kteří vyrůstají ve ztížených sociálních a ekonomických podmínkách,“ doplnil k dalšímu přesahu oslav v třináctém ligovém kole ředitel komunikace LFA Štěpán Hanuš.

Součástí kampaně bude i krátké video, na kterém Ligová fotbalová asociace chce dokumentovat, že podstata fotbalu zůstává stále stejná. „Historických dokumentů ze sportovního a fotbalového prostředí vznikla u příležitosti národního výročí celá řada. Fotbal je dnes fenomén a my jsme chtěli v krátkém klipu ukázat jeho podstatu, která se za celé století příliš nezměnila,“ dodal Hanuš ke krátkému videu, ve kterém se objevují i záběry od Národního filmového archivu.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud