23. listopadu 2018 • 10:55

Štetina se zastal Hapala: Ve Spartě skončil předčasně. Weiss? Zklamání

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoli spolu byli ve sparťanské kabině jen krátce, udělal na něj Pavel Hapal dojem. Slovenský stoper Lukáš Štetina si dodnes myslí, že jeho konec na Letné byl předčasný. „Jeho odchod mě mrzí, mohl se ještě odložit,“ sdělil urostlý obránce serveru Profutbal.sk. V rozhovoru člen širšího kádru slovenské reprezentace reaguje i na události kolem Vladimíra Weisse, který při utkání s Českem předčasně opustil lavičku a následně oznámil, že pod Hapalem nechce reprezentovat.



Na jaře pod ním patřil do základní sestavy. Pokud byl Lukáš Štetina zdravý, měl od Pavla Hapala důvěru. Zlom přišel až v létě v prvním pohárovém utkání proti Subotici, kde slovenský obránce nebyl ani na lavičce.

Od té chvíle čekal na základní sestavu v lize až do konce října, kdy už Spartu vedl současný trenér Zdeněk Ščasný. Na Hapala však Štetina vzpomíná v dobrém.

„Myslím si, že jeho odchod byl předčasný, stále nám měl co dát,“ řekl Štetina o Hapalovi v rozhovoru pro slovenský server Profutbal.sk. „Nevím, jak to brali třeba zahraniční hráči, ale z komunikace s Čechy jsem vycítil, že i podle nich skončil brzy. Ale my o takových věcech nerozhodujeme, nás mrzelo, že jsme pro to, aby to dopadlo jinak, neudělali víc.“

Na současném trenérovi slovenského národního týmu si nejvíc cenil jeho otevřenosti vůči hráčům. „Co na srdci, to na jazyku. Hodně s námi komunikoval. Je to dobrý chlap, který drží své slovo. Není to ten typ, který vám něco poví do očí a za zády udělá něco jiného,“ pokračoval Štetina.

Sedmadvacetiletý stoper, který patří do širšího kádru slovenské reprezentace, odpovídal také na dotazy směřující na jeho spoluhráče.

O Miroslavu Stochovi, který hraje za hlavního rivala Sparty, a po nástupu Hapala se vrátil do reprezentace, připustil, že je pravděpodobně jednou z největších hvězd ve FORTUNA:LIZE. „Přišel sem pro někoho možná jako neznámý hráč, ale nyní patří mezi hvězdy.“

A řeč přišla i na aktuální kauzu kolem Vladimíra Weisse, který při utkání s Českem předčasně opustil lavičku a následně oznámil, že pod Hapalem nechce reprezentovat.

„Trochu mě to zklamalo. Vlado má něco za sebou a stále měl reprezentaci co nabídnout. Byl naštvaný, že nehrál a každý se s tím vypořádá jinak. Je na něm a trenérovi, aby si to vyřešili. Hapal má rád pořádek a rovněž si ho dokáže i zjednat. Pokud by měl v realizačním týmu nebo v kádru bordel, nebylo by to dobré.“

Záložník Miroslav Stoch (vpravo) přichází na trénink slovenské reprezentace v Praze
Záložník Miroslav Stoch (vpravo) přichází na trénink slovenské reprezentace v Praze

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud