Jakub Dvořák
10. prosince 2018 • 04:55

Hejkal: Znám nedostatky hráčů Sparty. Ščasný není v komfortní pozici

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE
Na Letné působil jako asistent či skaut. Jednu dobu byl pravou rukou Zdeňka Ščasného, který na něj nedal dopustit. Nyní musí současný sparťanský kouč hořce polykat porážku, kterou mu uštědřil právě přítel a trenér Teplic Stanislav Hejkal. Severočechy převzal v září v době, kdy byli na 12. místě tabulky. Dnes jsou devátí a chtějí atakovat ještě vyšší příčky. „S těmito body nikdo v Teplicích moc nepočítal, ale teď je musíme potvrdit proti Zlínu. Nesmíme usnout na vavřínech, abychom nezakončili podzimní sezonu fiaskem,“ řekl Hejkal po utkání.


Sparťánský kádr dobře zná. Jeho trenéra jakbysmet. Ještě v září působil Stanislav Hejkal jako jeden ze sparťanských skautů. Když trenér Zdeněk Ščasný před třemi roky usedal na lavičku Sparty, vzal si Hejkala navíc jako svého asistenta. I díky tomu měl teplický kouč o dění na Letné před vzájemným zápasem velmi dobrý přehled.

„Byli jsme na Spartu dobře připravení,“ přiznal Hejkal, který podle jeho svěřence Alexe Krále přesně odhadl i sparťanskou sestavu. „Viděl jsem, co má Zdeněk na lavičce,“ usmíval se po zápase. „Nevěděl jsem jen, jestli náhodou nebude hrát Vatajelu nebo Costa stopera. Jinak ale nebylo těžké uhádnout sestavu,“ uvedl.

Tahle "čtyřhlavá saň" prý může za sparťanské potíže, alespoň podle jednoho z letenských fandů
Tahle "čtyřhlavá saň" prý může za sparťanské potíže, alespoň podle jednoho z letenských fandů

„Věděli jsme, že Sparta má vykartovaný střed a z působení ve Spartě znám nedostatky některých hráčů, tak jsem na to naše hráče upozorňoval,“ pokračoval Hejkal. A Teplice rozhodně nepůsobily proti soupeři, kterému doma podlehly 0:4, zakřiknutým dojmem. „Nechtěli jsme být zalezlí, chtěli jsme napadat soupeřovu rozehrávku po celém hřišti a myslím, že se nám to dařilo,“ hodnotil Hejkal zápas.

Jak čas plynul, tím víc se sparťané trápili. Naopak hosté z Teplic cítili šanci na úspěch. „U konce jsem věřil, že bychom mohli dát vítězný gól. Nakonec jsme ho dali po špatném autu Sparty, kterou jsme potom v závěru ani nepustili do tlaku,“ popsal vítěznou akci Hejkal a z jeho úsměvu bylo znát, že má velkou radost.

S Teplicemi to pro něho byla už čtvrtá výhra z devíti ligových zápasů. S tím, že uspěje na Letné, ale nikdo moc nepočítal. „Je to tak. Teď ty body musíme potvrdit proti Zlínu. Nesmíme usnout na vavřínech, abychom nezakončili podzimní sezonu fiaskem,“ varoval hráče.

A jak dopadlo setkání s jeho mentorem?„Se Zdeňkem (Ščasným) jsme si jen podali ruce. Slyšel jsem tribuny a myslím, že není v komfortní situaci. Tím si nechce žádný trenér projít. Doufám, že až si zavoláme a napíšeme, tak to bude v přátelském duchu."

SESTŘIH: Sparta - Teplice 0:1. Šok na Letné! Domácí srazil mizerný výkon a Moulis
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud