9. ledna 2019 • 21:20

Trest pro Limberského? Přišel i podnět od slávistky. Tvrdík chce jen výhru

Autor: pav, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Názory Davida Limberského, které vyjádřil na svém instagramovém profilu, můžou mít dohru u disciplinární komise. Zkušený bek Plzně komentoval výkon rozhodčích v zápase Slavie s Jabloncem (2:0) a neuznaný gól severočeského celku přisuzoval vlivu Jaroslava Tvrdíka, předsedy představenstva lídra ligy. Zatímco Limberskému hrozí i díky podnětu ze strany slávistických fanoušků až čtyřtýdenní suspendace, sám Tvrdík žádný trest nepožaduje. „Největší satisfakcí by byla výhra Slavie v Plzni,“ napsal na Twitter.



Limberský si neodpustil komentáře na Instagramu, když 17. prosince sledoval poslední podzimní zápas Slavie ve FORTUNA:LIZE. „Tvrdík je největší mág… Zrušil regulérní gól. Gratuluju, mistr Twitter. Jen rozhazuj dál čínský money. Zdravíme váš věrný tým ČSA“ popíchl předsedu představenstva sešívaných v reakci na neuznanou branku Jablonce, kterou přezkoumával i asistent rozhodčího u videa. Nakonec ji kvůli šlápnutí útočníka Jana Chramosty na brankáře Ondřeje Koláře neuznal.

Zadák Plzně se druhý den na stejné sociální síti za slovní výpad omluvil, tam ale situace neskončila. Dohru může mít u Disciplinární komise FAČR. Na jeho slova upozornila (ač původně Etickou komisi) mimo jiné v e-mailu fanynka Slavie Helena Smolíková, která o komunikaci se sekretářem etické komise Jiřím Hendrichem napsala i na Twitteru.

„Jde o princip. Disciplinárka či etická komise řeší kraviny jako vulgaritu v písničce, ať tedy řeší kraviny dál a měří stejným metrem,“ okomentovala svůj podnět pro misi, odkazujíc na rapovou skladbu Off Season, ve které se do pražské Sparty, šéfa Jablonce Miroslava Pelty či místopředsedy FAČR Romana Berbra pustil teplický středopolař Tomáš Kučera.

Podnět pro etickou komisi se u ostatních fanoušků nesetkal zrovna s pochopením, někteří dokonce fanynku odsuzují jako udavačku. Reakci s podstatně chladnější hlavou měl hlavní cíl Limberského zpráv, tedy Jaroslav Tvrdík. „Obdržel jsem žádost etické komise o moje vyjádření. Z mého pohledu je omluvou dotyčného vše uzavřeno a největší satisfakcí by byla výhra Slavie v Plzni. Nic dalšího nežádám,“ napsal s poděkováním za podporu.

"Co vím, tak etická komise se tímto výrokem zabývá také. Ale my jsme po docela dlouhé právní úvaze dospěli k tomu, že to spadá pod komisi naši, disciplinární, protože k možnému provinění došlo v souvislosti s utkáním. Budeme postupovat podle paragrafu číslo 44, Pohoršující, urážlivé, nebo ponižující chování, a případ projednáme ještě do začátku ligy," sdělil Sportu předseda disciplinární komise Richard Baček.

Podle mírnější (a v Limberského případě pravděpodobnější) verze tohoto paragrafu hrozí viníkovi zastavení činnosti na jeden ař čtyři zápasy, výkon fotbalově prospěšné činnosti či pokuta až do výše 50 tisíc korun, případně kombinace těchto trestů.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud