Michal Kvasnica
23. ledna 2019 • 12:58

Jablonec i Baník mají smůlu. Kozák míří k rivalovi do Liberce!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍME PRVNÍ | PŘÍMO Z TURECKA | Podještědské derby bude mít v dubnu ještě větší grády než obvykle. Informace iSport.cz o tom, že do Liberce z Itálie míří Libor Kozák, o kterého měl zájem i Jablonec, se potvrdily. Novou posilu už Slovan oznámil na svých webových stránkách. 29letý útočník se má dnes večer na soustředění v Turecku připojit ke svému novému týmu.



Co není na papíře, neexistuje. A ve fotbale dvojnásob. Libor Kozák, jenž byl nejdříve blízko angažmá v Jablonci a poté v Baníku, nakonec posílí Liberec. Zkušenému forvardovi v Livornu, kde na podzim odehrál 300 druholigových minut, skončila smlouva. Ve Slovanu by měl brzy podepsat kontrakt do konce sezony.

"S Liborem jsem byl osobně v kontaktu minimálně už dva týdny. Dotahovaly se věci, Libor potřeboval rozvázat smlouvu s Livornem. Včera se to dotáhlo. Dnes večer by měl přiletět, zítra by se měl zapojit. Do pátku byl v tréninkovém procesu Livorna, nemá žádné tréninkové resty," řekl pro klubovou televizi slovenský trenér Liberce Zsolt Hornyák.

"Libor viděl perspektivu v našem mužstvu. Hlavně doufám, že příchodem Libora jsme přivedli dobrého českého hráče, kvalitního útočníka a pomůže svými brankami mužstvu posunout se v tabulce výše," dodal Hornyák.

Pro sedmý celek FORTUNA:LIGY se Kozák rozhodl právě kvůli nabídce angažmá pouze na jaro (aby případně mohl v létě opět zamířit do zahraničí) a taky menší konkurenci.

Na rozdíl od Jablonce či Baníku má Liberec v útoku personální nouzi. Mashike Sukisa odešel na hostování do Českých Budějovic, takže v kádru zbyl jen Jan Pázler, Filip Oršula a Petar Musa. Se 17 nastřílenými brankami měl Slovan na podzim problém, tudíž je jasné, že Kozák šanci dostane.

Dnes má bývalý hráč Lazia Řím či Aston Villy za svými novými spoluhráči dorazit na hotel v tureckém Side. 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud