Michal Kvasnica
Premium
23. ledna 2019 • 04:50

Látal po divokém roce: Problémy snad přitahuji. Trnava jde bohužel do kytek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Schalke mu před pár dny domů zaslalo kytici a blahopřání k narozeninám, na bývalé hráče Němci nezapomínají. To v běloruském Brestu a naposledy v Trnavě zažil Radoslav Látal i opačné pocity. Přestože slovenský celek dotáhl 49letý trenér do Evropské ligy a pomohl vydělat miliony eur, společně s generálním manažerem Pavlem Hoftychem a majitelem Vladimírem Poórem odešel. Jak vnímal situaci ve slovenském klubu? Má nabídky na další práci? Také o tom Látal hovoří v rozhovoru pro iSport Premium.



V polovině prosince porazil Fenerbahce, poděkoval hráčům za fantastický podzim, vyklidil svůj hotelový pokoj v tribuně stadionu a odjel domů na Hanou. Nyní si Radoslav Látal užívá odpočinek, ale v rozhovoru pro deník Sport přiznává, že jej konec v Trnavě stále mrzí.

Když jste rekapituloval rok 2018, neoznačil jste se za smolaře? Dařilo se, ale v Brestu jste musel skončit za podivných okolností s Diegem Maradonou, teď v Trnavě zase něco podobného...
„Už jsem si někdy říkal, že ty problémy snad přitahuju. (usmívá se) Ale pro mě to byl krásný rok, získal jsem nějaké trofeje nebo cíle, na které jsem nikdy předtím v kariéře nedosáhl. V Bělorusku to byla obrovská zkušenost, pak jsem se rozhodoval mezi dvěma nabídkami, zvolil jsem riskantnější Trnavu. Díkybohu to vyšlo, zažil jsem nejhezčí období. I s nějakou kvalitou a šířkou kádru se nám podařilo projít celou kvalifikací až do základní skupiny Evropské ligy. Odehráli jsme za půl roku 36 zápasů, před klukama smekám. Táhli to do úplného závěru. Akorát mě mrzí ten konec...“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud