Jan Vacek
24. ledna 2019 • 19:40

Stop horám! Sparta dala ve Španělsku přednost tréninku u moře

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠPANĚLSKA | V zimě na soustředění do Španělska. To je v případě Sparty už kolorit. Letos však oproti minulosti udělala změnu. Kemp nerozbila v horském městečku Benahavis, nýbrž přímo v Marbelle, prakticky na pláži. Hráči ani trenéři si to nemohou vynachválit, mají totiž dokonalé klimatické podmínky k přípravě na druhou polovinu sezony.



V Praze sednout na letadlo, přesunout se do Málagy. A odtud autobusem nabrat směr Marbella. Takhle to v případě Sparty je poslední tři zimy. V předešlých dvou letech ovšem výprava pokračovala ještě za vyhlášenou turistickou destinaci, zastavila se až v Benahavisu. Ten leží od Marbelly jen nějakých dvacet kilometrů, rozdíl to je však obrovský.

Především v počasí. Benahavis je totiž horské městečko, Sparta v něm absolvovala přípravu v letech 2016 i 2017. Byť i tam našla lepší podmínky než v mrazivém Česku, nebylo to úplně ono. Teplota maximálně patnáct stupňů, silný vítr a často i déšť. Tomu pak odpovídala i kvalita tamních hřišť.

Bazén, palmy a sluníčko. Sparta si užívá ryzího Španělska
Video se připravuje ...

Letos je to úplně jiný příběh. Letenští zakotvili přímo v Marbelle. Na pláž to mají sotva 500 metrů, den co den si užívají perfektně připraveného hřiště. A ve středu se dočkali poprvé i mimořádně slunečného počasí. „Ideální podmínky, tohle je paráda,“ mrkne asistent trenéra Radoslav Kováč .

Rtuť teploměru se šplhá ke dvacítce, fouká jen slabý větřík. Cesta ze hřiště na luxusní pětihvězdičkový hotel, jenž připomíná oázu klidu a nechybí mu prostorný bazén, zabere jen nějakých dvanáct minut. Sparťané navíc nejsou odstřiženi od světa, žádná izolace se nekoná. Stačí udělat pár kroků z hotelového komplexu a jsou na promenádě, která se táhne podél pláže. Na odpolední vycházku ideální volba.

Možná i proto z nich sálají mnohem lepší nálada a rozpoložení, než tomu bylo v předešlých letech.

Sparťané mají k dispozici i svůj vlastní klubový autobus
Sparťané mají k dispozici i svůj vlastní klubový autobus

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud