28. ledna 2019 • 21:30

Hrošovský o zájmu z Anglie: Hrát tam je sen. Mám nejvyšší čas se posunout

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patrik Hrošovský prožívá nejlepší období kariéry. Klíčový středopolař plzeňské Viktorie patří k vůbec nejlepším hráčům celé FORTUNA:LIGY, skvělé výkony předvádí i na evropské scéně. I proto se v posledních týdnech začaly šířit spekulace o jeho možném odchodu do zahraničí, největší zájem měl projevit anglický West Ham United. On sám by odchod na Ostrovy kvitoval. „Kdybych se dostal do Premier League, byl by to splněný sen,“ řekl pro deník Šport.



Už je tomu dlouhých devět let, co se Patrik Hrošovský přestěhoval z rodného Slovenska do České republiky. Tehdy sedmnáctiletého dorostence si vyhlédli skauti z Plzně, kteří v něm rozpoznali velký potenciál. Střední záložník však nakoukl do velkého fotbalu v druholigovém Sokolově, kam zamířil na hostování. Než se z něj stala opora západočeského klubu, absolvoval ještě sezonní angažmá v Ústí nad Labem a Znojmě.

Dnes patří 26letý fotbalista k základním kamenům Vrbova výběru. Vždyť v této sezoně vynechal pouze dvě utkání domácího MOL Cupu, v ligových soubojích nechyběl na hřišti ani minutu. Je vůbec nevytěžovanějším hráčem Viktorie a patří k pilířům záložní řady.

Rodák z Bojnic se navíc blýskl i na evropské scéně. Během nedávné plzeňské cesty milionářskou Ligou mistrů, jež skončila třetím místem ve skupině a s ním spojeným postupem do vyřazovací části Evropské ligy, vždy patřil k nejlepším hráčům červenomodrých. V prvním souboji proti Realu Madrid, který se odehrál na Santiagu Bernábeu, dokonce vstřelil branku. Není tak divu, že na sebe upoutal pozornost nejednoho zahraničního klubu.

V minulých týdnech vypustil španělský deník AS informaci, že o šikovného záložníka stojí třeba německý Stuttgart či anglické týmy Southampton s West Hamem. A právě poslední zmíněný celek, na jehož lavičce sedí chilský taktik Manuel Pellegrini, měl být k zisku vyhlídnuté posily nejblíže. Plzeňský klub sice zprávy okamžitě označil za pouhé spekulace, případný odchod klíčové opory však nevyloučil.

Patrik Hrošovský drží balon v přípravném zápase Plzně s Ústím nad Orlicí
Patrik Hrošovský drží balon v přípravném zápase Plzně s Ústím nad Orlicí

Nyní se k možné změně dresu vyjádřil i sám Hrošovský, který s Viktorií momentálně absolvuje soustředění ve španělské Málaze. “Kdybych se dostal do Premier League, byl by to splněný sen. Je to jedna z nejlepších lig na světě a nikdy jsem si nemyslel, že bych se mohl dostat až tak vysoko,“ řekl v rozhovoru pro deník Šport.

Konkrétní nabídku však stále neobdržel. „Pokud chcete podrobnosti o West Hamu, zklamu vás. Samozřejmě, že jsem v kontaktu s manažerem, ale vím v podstatě jen to, co se píše v médiích,“ pokračoval.

Pokud nabídka nepřijde ani v příštích dnech přestupového období, slovenský reprezentant to určitě nebude brát jako prohru. „Rozhodně nebudu zklamaný. Jsem spokojený s tím, jakou pozici jsem si v týmu vybudoval. Na jaře to bude nepochybně zajímavé.“

V příští sezoně už ale bude o kariérní posun usilovat. „V září mi bude 27 let. Dalo by se říct, že už bude nejvyšší čas se někam posunout. V posledních dvou letech se pořád o něčem spekuluje, vždy mě někdo sleduje, ale ještě se nic konkrétního nestalo,“ doplnil.

Jestli Hrošovský v kádru úřadujícího mistra zůstane, bude pro něj i na jaře důležitým článkem. Plzni patří po devatenácti odehraných kolech druhá příčka, na vedoucí Slavii ztrácí čtyři body.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud