1. února 2019 • 22:50

Slavia – Rosenborg 2:0. Pražané zvládli generálku, trefili se Stoch a Olayinka

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie zvládli generálku na jarní část sezony vítězně, norský Rosenborg Trondheim porazili na soustředění v Portugalsku 2:0. Červenobílí rozhodli zápas hraný v rámci přípravného turnaje Atlantic Cup dvěma brankami na startu obou poločasů. V úvodu se trefil Miroslav Stoch a krátce po změně stran Peter Olayinka.



Slávistický kouč Jindřich Trpišovský už nasadil sestavu, která by se měla podobat zahajovací jedenáctce pro start jarní sezony. Na hrotu útoku začal Škoda a právě on rozjel akci, kterou po Zmrhalově střele zakončil gólovou dorážkou do odkryté branky Stoch.

Úřadující norský mistr mohl po půlhodině srovnat, ale míč směřující do branky vyhlavičkoval Deli. Čtyři minuty po pauze se naopak znovu prosadil favorit, když po přihrávce aktivního Zmrhala pohodlně doklepl balon do sítě Olayinka, který po poločase vystřídal Škodu.

Lídr české ligy si připsal čtvrtou výhru z pěti zápasů zimní přípravy, navíc čtyřikrát neinkasoval. Jedinou porážku utrpěla Slavia od Salcburku. Do jarní sezony vstoupí Pražané příští sobotu domácím ligovým zápasem s Teplicemi.

Góly

Domácí:

Hosté: 3. Stoch, 49. Olayinka

Sestavy

Domácí: Hansen (C) – Meling (89. Williams), Djordje (79. Jensen), Konradsen (89. Bjornebye), Helland (62. Levi), de Lanlay (62. Hedenstad), Söderlund, Hovland, Aasen, Adegbenro (79. Johsen), Valsvik (62. Šerbečić)

Hosté: Kolář – Coufal (76. Frydrych), Kúdela (81. Vlček), Deli (79. Jugas), Bořil (76. Zelený) – Souček (76. Král), Hušbauer (81. Traoré) – Zmrhal (62. Masopust), Ševčík (81. Baluta), Stoch (68. van Buren) – Škoda (C) (46. Olayinka)

Rozhodčí

Gonçalves – Soares, Casanova (všichni Portugalsko)

Stadion

Estádio do Algarve

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud