Jonáš Bartoš
6. února 2019 • 14:40

Plzeňský boss Šádek popsal, jak to bylo s Krmenčíkem. O Vrbu se nebojí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři dny před ostrým startem jara mají v Plzni vše nachystané. Český obhájce titulu, napumpovaný miliony z podzimní Ligy mistrů, jde do boje v plné zbroji, není nucený pouštět ani své žádané hráče. Zůstal také útočník Michael Krmenčík, vedení českého mistra ukončilo jednání s belgickými Bruggami. „Tohle máme vyřešené,“ prohlásil generální manažer Viktorie Adolf Šádek na středečním setkání s médii.



Krmenčík už měl blízko přestupu v létě, kdy se plzeňské vedení i přes zajímavé nabídky rozhodlo svůj útočný klenot udržet. Stejná situace se opakovala i v zimním termínu, kdy na západočeský stůl přistála pobídka z belgických Brugg. Překvapivě v době, kdy se útočník zotavuje po operaci kolene a na trávník se podívá pravděpodobně až v květnu.

„Zavázali jsme se Michaelovi, že když přijde nabídka, budeme jednat. Byli jsme zaskočení tím, že do jednání vstoupily Bruggy v době, kdy probíhá jeho rekonvalescence a je dva měsíce po operaci, ale chtěli jsme dodržet slib,“ uvedl Šádek.

Jednání v konečný přestup nevyústila a plzeňský šutér tak zůstává na západočeské adrese. „Nabídka byla v počátku taková, že by se asi dala akceptovat. Michael odletěl (ze soustředění ve Španělsku), ale jednání se vyvíjela jiným směrem, než jsme si představovali. Nebylo v našich myslích, že bychom Michaela prodávali, nepotřebovali jsme ani nechtěli, šlo jen o dodržení závazku. Když se to vyvíjelo jinak, jednání jsme ukončili,“ vysvětlil Šádek.

Marek Bakoš může být pro hru Viktorie Plzeň podle Dušana Fitzela velmi důležitý
Marek Bakoš může být pro hru Viktorie Plzeň podle Dušana Fitzela velmi důležitý

Plzeňský boss zároveň jasně řekl, že v tuhle chvíli je další Krmenčíkův transfer pasé. „Michael se vrátil k týmu. Než začne hrát a střílet góly, s nikým se bavit nebudu. Teď je to vyřešené, Michal si musí říct o další přestup na hřišti svou výkonností,“ zdůraznil Šádek.

Dostalo se i na pozici trenéra Pavla Vrby , který má v klubu smlouvu do léta 2020, podle informací iSport.cz obsahující výstupní klauzuli. Tu využil na konci roku 2013 Miroslav Pelta , který úspěšného kouče vyplatil z Plzně z prvního angažmá a přivedl ho k národnímu týmu.

„Už jsme si tohle obávání vysvětlili, trenér je profík a i já si dám pozor,“ reagoval Šádek na otázku, zda se obává scénáře, že by v létě o Vrbu podruhé přišel. „Práci tady v klubu trenér po sezoně mít bude, i když skončíme první, druzí a budeme hrát kvalifikaci o jakýkoliv evropský pohár. Je to kvalitní trenér a posouvá se, nabídky dostává. Ale co se do Plzně vrátil, o žádných nabídkách jsme nemluvili. Pokud mu ji někdo dal, v hlavě si vyhodnotil, že to není něco, čím by zatěžoval klub. Jeho odchodu se nebojím a jsem i nachystaný, kdyby náhodou odešel,“ dodal plzeňský ředitel.

Viktoria zároveň dolaďuje příchod mladíka Ladislava Krejčího z Brna. „Ještě to nedopadlo, protože jsme to nedotáhli do finální fáze, ale jednání probíhají a v nejbližších dnech to zfinalizujeme. Je to mladý hráč, co by stoprocentně zůstal na jaro ve Zbrojovce. Přestupový termín je do 22. února, máme ještě nějaký den.“

Šádek: Krmenčíka nepustím a odchodu Vrby se nebojím. Ten ostře reagoval
Video se připravuje ...

Hejda po remíze v generálce: Na každou branku se strašně nadřeme
Video se připravuje ...

Fitzel o střelecké bídě Plzně: Musíme počkat na ligu. Bakoš to umí zbláznit
Video se připravuje ...

Ligový speciál ve Sport Magazínu plus už tento pátek Ligový speciál ve Sport Magazínu plus už tento pátekFoto iSport.cz

Kouč Vrba: Úvod jara může rozhodnout o titulu. Posily si řekly o základ
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud