3. března 2019 • 17:57

Bohemians přišli o gól, Slavia kopala penaltu. Je to kruté, řekl Šenkeřík

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Používání systému videorozhodčího ve FORTUNA:LIZE opět vyvolalo spoustu emocí. Tentokrát v Ďolíčku, kde se Bohemians utkali se Slavií. O co šlo? Domácí po dvaceti minutách hry slavili úvodní gól zápasu, radost jim však vydržela jen chvíli. Rozhodčí Pavel Královec na pokyn VAR přezkoumal dřívější situaci a za faul Daniela Krcha na Lukáše Masopusta nařídil penaltu pro hosty. Místo „klokanů“ tak šli do vedení červenobílí.



Nejdřív odvrácený centr, pak rychlý brejk. Blesková akce vyšla Bohemians skvěle, Antonín Vaníček obešel několik hráčů soupeře a přesně nacentroval na Davida Puškáče. Ten zblízka prostřelil Koláře, Ďolíček v jednadvacáté minutě vybuchl euforií.

Ovšem ta se brzy proměnila ve vztek a kroucení hlavou.

Hlavní rozhodčí Pavel Královec zamířil k obrazovce, aby si na pokyn videorozhodčího prohlédl situaci, která protiútoku Bohemians předcházela. Viděl, jak kapitán domácích Krch v pokutovém území přidržel Masopusta, a nařídil penaltu pro Slavii.

SESTŘIH: Bohemians - Slavia 0:3. Jasnou výhru hostů v derby přehlušilo kontroverzní video
Video se připravuje ...

Gól zrušen, najednou naopak velká příležitost na druhé straně. Fanoušci „klokanů“ zasypali prostor kolem Fryštákovy brány kelímky s pivem, jako by nechtěli věřit tomu, co se právě stalo.

"Dáte gól, ale je z toho penalta proti vám, to zlomí každého. Pro nás by bylo stejně tak hodně nepříjemné, kdyby to bylo obráceně, kdybychom prohrávali. Tady to otáčet, by bylo i s ohledem na taktiku Bohemky, nesmírně těžké," řekl faulovaný Lukáš Masopust

"Faul na mě to byl, já byl přesvědčený, ale v tomhle je to ošidné, nikdy nevím, jak to pak vypadá na těch kamerách. Ale byl jsem přesvědčený, že mě Krch stáhnul k zemi. Nejdřív jsem ale vůbec nevěděl, jestli se rozhodčí půjde podívat, ale když jo, tak jsem věřil, že to pískne," dodal.

Vše o Bohemians čtěte ZDE>>>

Ani sprška nadávek od domácích rozhodnutí sudího nezměnila. Míč si po čtyřech minutách od neplatného gólu Bohemians vzal Tomáš Souček a prudkou střelou proměnil i svou druhou jarní penaltu. Místo překvapivého vedení domácích tak získala náskok Slavia. A systém VAR ukázal, že může být i pěkně krutý.

"Faul tam prostě je. Držení tam je. Ten trend je dneska takový, viděli jsme to i v jiných utkáních. Je to ve prospěch ofenzivy, chceme, aby padalo více branek a defenzivní hráči si nemohli pomáhat. Masopust tomu přidal, stál na místě, ale kontakt tam je a v tomhle momentě záleží na rozhodčím," hodnotil situaci trenér reprezentační osmnáctky Luboš Kozel ve studiu O2 TV Sport. "Nechtěl bych být v kůži trenéra Haška, protože jeho svěřenci předvedli parádní akci. A místo toho prohrávají," dodal.

"Dát gól a prohrávat 0:1 je kruté," dodal další host studia, bývalý útočník Slavie Zdeněk Šenkeřík, momentálně asistent trenéra druholigové Viktorie Žižkov. "Těšil jsem se, že budu hodnotit akci Vaníčka, který udržel balon mezi 4 hráči a vymyslel parádní gólovou akci. Místo toho řešíme kontroverzní situaci. Fanoušci na stadionu musí být zklamaní."

Vše o Slavii čtěte ZDE>>>

Bohemians - Slavia: Video v hlavní roli! Bohemians není uznán gól, Slavia kope penaltu
Video se připravuje ...

Bohemians - Slavia: Souček proměňuje penaltu a sešívaní vedou 1:0!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud