Jan Vacek
Premium
7. března 2019 • 05:00

Přichází čas pro Kangu?! Sparta proti Plzni zvažuje sázku na kreativitu

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na podzim byl základním stavebním kamenem Sparty, klíčovým mužem základní sestavy. Na jaře se ovšem po dvou duelech odstěhoval mezi náhradníky. Do zápasů s Baníkem a v Liberci excentrický záložník Guélor Kanga vůbec nezasáhl. Začalo se proto mluvit o jeho odstavení. Nic takového se ovšem neděje. Naopak. Podle informací deníku Sport si Letenští vážně pohrávají s myšlenkou, že gabonského reprezentanta vypustí do sobotního šlágru s Plzní. Místo koho může do sestavy naskočit? Co by znamenal pro hru letenského celku a jak by fungoval s kapitánem Bořkem Dočkalem?



Na první pohled to opravdu může připadat jako dopředu připravená záležitost. Jakmile se Spartě povedlo dotáhnout návrat Bořka Dočkala, ihned proti Baníku skočil do základu. A Guélor Kanga se pakoval na lavičku, v lize vůbec poprvé od loňského příchodu do Sparty.

Tuhle tezi ovšem sportovní ředitel klubu Tomáš Rosický i hlavní trenér Zdeněk Ščasný shodně odmítli. A to hned několikrát. „Kanga v žádném případě není a nebude odstaven. Že bude hrát s Dočkalem, je pro mě osobně velmi reálná varianta,“ prohlásil Rosický na konci února. „Je to pan Fotbalista a teorie, že ho někdo odepsal, je pitomost,“ doplnil Ščasný po výhře v Liberci.

Tu Kanga sledoval jen z pozice náhradníka, podle informací Sportu by se to ale už v sobotu mohlo změnit. Pražané totiž reálně uvažují, že by pro šlágr s Viktorií tvořivého záložníka do sestavy vrátili. A to po bok Bořka Dočkala, místo v sestavě by tak africkému fotbalistovi pravděpodobně udělal Michal Sáček.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud