Štěpán Filípek
Premium
29. března 2019 • 14:00

Expert Špit o penaltách v lize: Slavia hazarduje, Komličenko pálí dolů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Penaltička byla? Byla! A ještě bude. Hned v nejbližším kole to vypadá na další tři... Tahle sezona FORTUNA:LIGY přinesla už pět dějství před koncem základní části rekordní počet pokutových kopů v historii soutěže: 76. Ligové pokutové kopy rozebral vyhlášený penaltový expert a bývalý brankář Jablonce Michal Špit. Vysvětlil, proč penalt přibylo, jaký vliv má videorozhodčí, hovořil stoprocentních střelcích, jediném "vršovickém dloubáku" sezony a rozebral nejčastější exekutory, Nikolaje Komličenka a Guélora Kangu.



Pokutovým kopům jsme se do detailu věnovali také v článku, ve kterém jsme graficky rozebrali úspěšnost všech týmů, i to, kam jejich střelci kopou. 

Slavia SlaviaFoto Sport

76

Tolik penalt už bylo odpískáno v nynější sezoně, dojde na ni zhruba v každém třetím utkání. 

Špit: „Je to výjimečná sezona. Čísla svědčí o ofenzivním pojetí týmů, Slavia i Sparta hrají nátlakově, dostávají se v mnoha hráčích do šestnáctky. I výklad pravidel se mění, například pokud jde o pískání ruky. A vliv má určitě videorozhodčí, několik penalt bylo odpískáno až díky němu. Viz zápas Slavie na Bohemce. Ukazuje se v plné nahotě, kolik je ve vápně zatažení. Trenér Rada vždy zmiňuje, kdy je na zápase video, ale nemáme v tomhle směru speciální pokyny. Myslím, že víc než obránci to řeší útočníci.“ 

Bohemians - Slavia: Video v hlavní roli! Bohemians není uznán gól, Slavia kope penaltu
Video se připravuje ...

14

Tolik penalt, rovněž rekordních, už kopala Slavia. 

Špit: „Vždy se říkalo, že ‚brečí‘ a třeba i nekope penalty. Ale mají výbornou formu, penalty nejsou náhoda. Hrají aktivně, dostávají se do vápna, nutí soupeře k chybám.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud