Radek Špryňar
Premium
24. dubna 2019 • 11:59

Matoušek je jiný než čeští hráči, říká bývalý kouč. V čem ho Slavia změnila?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zazářil proti Plzni, její obranu trhal odvážnými průniky na cucky. K remíze 1:1 přispěl Jan Matoušek zásadním způsobem. Poté, co se napoprvé neprosadil ve Slavii a pokorně se vrátil do Příbrami, zase pookřál. „Pokud se mu povede zapracovat na slabinách, je to jednoznačně hráč mezinárodní třídy a může dospět do velkého fotbalového světa,“ říká o dvacetiletém čiperovi Bohuslav Pilný, bývalý Matouškův kouč v Příbrami.



Pozitivní, pracovitý, správně odrzlý, ale nikoliv rozmazlený. Tak líčí dost možná nejdiskutovanější postavu českého fotbalu a prozrazuje, v čem se odlišuje od typického českého fotbalisty. „Nemá psychickou brzdu. Když něco zkazí, nezlomí ho to. Jede furt. Že něco nevyjde? Tak ať! Za chvíli se to povede. Jedině takový přístup je správný,“ chválí Bohuslav Pilný.

Pozoroval jste na Matouškovi frustraci z nepovedené štace ve Slavii?
„Měl výhodu, že se vracel do známého prostředí. Znal trenéry, většinu kluků v kabině, lidi ve vedení. Přišel pozitivní. Uvědomoval si, že pro něj bude mnohem lepší stabilně hrát v Příbrami, než paběrkovat ve Slavii.“

Z trenérského pohledu nenastal žádný problém?
„Vůbec. Byl jsem zvědavý, jak bude působit. Jestli trochu nebude ohrnovat nos, protože ve Slavii měl kolem sebe větší hráčskou kvalitu. On ale zapadl skvěle, byl srovnaný s odlišnostmi a především se těšil, jak bude herně vytěžovaný. Nejevil vůbec žádné známky ukřivděnosti či zklamání.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud