25. dubna 2019 • 14:20

Rosický: Od hráčů čekáme odlišné výkony, Ščasný to neměl jednoduché

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slibný začátek jara, pak ale opět problémy. Sparta se nepovedené období rozhodla vyřešit odvoláním trenéra Zdeňka Ščasného, na zásadním kroku se podílel i sportovní ředitel Tomáš Rosický. „Trend posledních výsledků není dobrý, od hráčů teď očekáváme diametrálně odlišné výkony,“ prohlásil v rozhovoru pro klubovou televizi.



Rosický po boku Ščasného působil hned po skončení své hráčské kariéry, v zimě nakonec definitivně převzal jeho původní post sportovního ředitele. Teď ale jejich vzájemná spolupráce skončila.

„Odvolání trenéra nikdy není jednoduchá záležitost. Chtěl bych Zdeňkovi Ščasnému poděkovat za práci, kterou pro Spartu odvedl,“ řekl Rosický. „Jako klub se nenacházíme v jednoduchém období, ani on to proto neměl vůbec jednoduché,“ doplnil pro sparta.cz.

SESTŘIH: Slavia je ve finále MOL Cupu. Spartu smázla 3:0
Video se připravuje ...

Jméno jeho nástupce na Letné hledají, do sobotního zápasu v Opavě mužstvo povede asistent odvolaného kouče Michal Horňák. „Je to zkušený trenér, nejenom mládežnický. Se Spartou vyhrál juniorskou ligu a velice dobře zná prostředí. Michal byl jasná volba,“ podotkl Rosický.

Zároveň věří, že Kanga a spol. se ve zbytku sezony vrátí ke hře z úvodu jara. „Trend posledních výsledků není dobrý, od hráčů očekáváme diametrálně odlišné výkony,“ uvedl sportovní ředitel Pražanů.

Sparta po nevydařeném podzimu sice vstoupila do jarní části ligy sérií šesti vítězství, z posledních čtyř kol ale vyhrála jediné a naposledy v neděli doma nečekaně prohrála 1:3 s předposlední Karvinou. Ve středu navíc Letenští podlehli 0:3 v pohárovém derby Slavii.

Vše o Spartě čtěte ZDE>>>

Heča: Vypadalo to, že trofej ani nechceme. Kouč Slavie vyzdvihl Hušbauera
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud