Jan Vacek
Premium
25. dubna 2019 • 20:00

Náhrada za Ščasného? Nový kouč po nadstavbě, Sparta nejvíc řeší tři jména

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znovu se po devíti měsících Letná pořádně otřásla v základech. Tohle zemětřesení neustál hlavní trenér Zdeněk Ščasný, kterého vedení Sparty v reakci na zoufale nezvládnuté duely s Karvinou a na Slavii odvolalo. V sobotním zápase v Opavě tým povede dosavadní asistent Michal Horňák, Pražané se okamžitě pustili do hledání nového kouče. Podle informací deníku Sport se zaměřují téměř výhradně na český trh. Kdo je v hledáčku Letenských, a co pro kterého kandidáta hraje, se dozvíte v placené části článku.



Další neúspěšná sezona, další škatulata v trenérském křesle. Už loni v červenci, po pouhých dvou soutěžních zápasech, odvolala Sparta Pavla Hapala. Ve čtvrtek stihl stejný osud i Zdeňka Ščasného. Impulsem byla ostudná porážka 0:3 v semifinále MOL Cupu na Slavii.

„Jako vedení jsme diskutovali dlouho do noci a řešili situaci z hlediska výkonu, herního pojetí i mentálního nastavení týmu. Poslední zápasy nebyly dobré, mužstvu jednoznačně chyběl rukopis a koncepce,“ zdůvodnil pro klubový web generální ředitel František Čupr.

Byla to akce klubový blesk. Od bitvy v Edenu uplynulo sotva deset hodin a Sparta už hlásala do světa, že je její loď bez kapitána. „Odvolání trenéra nikdy není jednoduchá záležitost. Chtěl bych Zdeňkovi Ščasnému poděkovat za práci, kterou pro Spartu odvedl. Jako klub se nenacházíme v jednoduchém období, ani on to neměl vůbec jednoduché,“ řekl sportovní ředitel Tomáš Rosický.

V sobotním ligovém utkání tak tým povede dosavadní asistent Michal Horňák. K ruce bude mít Petra Janouška a Radoslava Kováče. „Máme plán B, řešíme možné trenéry a uvidíme, jestli se dohodneme. Třeba přivedeme trenéra ještě během nadstavby, nebo to necháme až pro další sezonu. V takovém případě by tým (do konce nadstavby) vedl Michal Horňák,“ uvedl Čupr.

Podle informací deníku Sport je ovšem vysoce nepravděpodobné, že by se nový trenér hlásil v Generali Areně ještě v průběhu sezony.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud