30. dubna 2019 • 04:50

LIGOVÝ INSIDER: Nadstavba je „šitá“ pro Plzeň, Slavia musí začít výhrou

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Být to kdykoli v minulosti samostatné nejvyšší soutěže, třímala by Slavia v rukou pohár pro vítěze. Jenže ve FORTUNA:LIZE není stále nic rozhodnuto, přichází nadstavba a dalších pět utkání ve skupině o titul. Jsou čtyři body mezi týmem z Edenu a jediným soupeřem o prvenství Plzní moc, nebo málo? „Určitě bude hodně důležité, jak Slavia začne. První zápas musí zvládnout a vyhrát,“ míní ve svém pravidelném pořadu LIGOVÝ INSIDER bývalý reprezentační obránce Martin Jiránek.



Historická novinka podle něj hraje do karet právě plzeňským hráčům, jako by jim byla šita na míru. „Nadstavba je pro ně ´nachystaná´, aby jim to mohlo vyjít. Je pro ně jednodušší nastupovat proti mužstvům, která chtějí hrát otevřený fotbal,“ tvrdí. Na druhé straně Slavii by neměl uškodit ani nějaký ten výpadek v zakončení: byť nastřílela úctyhodných 72 branek, naposledy se proti Olomouci navzdory dominantnímu výkonu před bránou trápila. „Pomohl by jí Tecl, ale zápasy ve skupině o titul budou končit 1:0, 2:0,“ předpovídá Jiránek.

Z ostatních týmů si všiml zlepšené hry Sparty při výhře 3:0 v Opavě, ale zůstává opatrný. „Krok kupředu to je, ale takové zápasy by měla zvládat, i kdyby měla půlku hráčů zraněných,“ myslí si.  Z jednotlivých hráčů, kteří zazářili v nynější sezoně, oceňuje nejlepšího střelce Nikolaje Komličenka – a také dvě tváře pražských „S“.

Podívejte se ve VIDEU na to, který hráč Slavie je podle Martina Jiránka nejdůležitější a který sparťan ho nejvíce překvapil.

Nadstavba ve FORTUNA:LIZE přehledně: tři skupiny, jejich systém, titul, sestup a poháry
Video se připravuje ...

DEBATA SPORTU: Jak pokračuje hledání trenéra pro Spartu? A kdo ho vybírá?
Video se připravuje ...

TOP GÓLY 30. kola: Karvinská souhra nebo Olayinkův úder
Video se připravuje ...

PĚT MOMENTŮ 30. KOLA: Nenarušený Vrba neutnul spekulace. Na Spartu se dalo dívat
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud