Jakub Konečný
3. května 2019 • 10:20

Považanec do Plzně? Absolvoval jednání, čeká se na dohodu klubů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhou letní posilou mistrovské Viktorie by se mohl stát Jakub Považanec. Záložník Jablonce už podle informací deníku Sport absolvoval v Plzni jednání s pozitivním výsledkem, teď se ještě mezi sebou musejí na přestupu domluvit kluby. „Zatím není nic oficiální,“ zůstává opatrný slovenský hráčský agent Milan Lednický, který osmadvacetiletého krajana zastupuje.



Nedělní zápas ligové nadstavby mezi Plzní a Jabloncem bude mít pro Jakuba Považance pikantní nádech. Středopolař hostů v něm totiž půjde proti svému možnému budoucímu zaměstnavateli, neboť Viktoria na jeho příchodu usilovně pracuje. 

Považanec byl osobně v Plzni a dohodl se tam na podmínkách svého případného působení v týmu Viktorie,“ řekl deníku Sport dobře informovaný zdroj. 

To je však pouze první krok, teď se musí obhájce titulu domluvit na přestupu i s Jabloncem, kde má slovenský záložník smlouvu do konce tohoto roku. Severočeský klub tak není v úplně komfortní vyjednávací pozici a v nadcházejícím přestupovém okně má poslední šanci Považance zpeněžit, jinak mu odejde v zimě za nulu. 

„O zájmu Plzně o Kubu jsem slyšel, ale nic ještě oficiální není. V tuto chvíli vám k tomu nemám víc co říct,“ uvedl nicméně k celé věci hráčův agent Milan Lednický. 
Angažováním Považance úřadující mistr reaguje na pravděpodobný odchod Patrika Hrošovského, který je trvale v hledáčku různých zahraničních klubů. A vzhledem k tomu, že nedávno oslavil sedmadvacáté narozeniny, má pro posun v kariéře skutečně nejvyšší čas. S Hrošovským by navíc z Doosan Areny mohl odejít i Tomáš Hořava, který se v této sezoně výkonnostně trápí a přišel o místo v základní sestavě. 

Viktoria je však na rekonstrukci své středové řady připravena, už s předstihem si zajistila služby nadějných polařů Pavla Buchy a Dominika Janoška, kteří momentálně hostují v Mladé Boleslavi, respektive ve Slovácku. 

Jakub Považanec poslal Jablonec do vedení
Jakub Považanec poslal Jablonec do vedení

Zatímco jedenadvacetiletý Bucha s o rok mladším Janoškem představují investici do budoucna, osmadvacetiletý Považanec je prověřená kvalita k okamžitému použití. Rodák z Banské Bystrice kroutí v nejvyšší české soutěži už šestou sezonu, z toho třetí v dresu Jablonce, když předtím tři roky působil v pražské Dukle. Na podzim navíc úspěšně prošel náročným testem v Evropské lize, kde patřil k nejlepším hráčům zelenobílých. V základní skupině odehrál pět zápasů, vynechal jen poslední kvůli žlutým kartám. A svým gólem zajistil domácí remízu 1:1 s Astanou. 

„Dá říct, že posledních devět měsíců bylo mým nejlepším obdobím v kariéře a pevně doufám, že to bude ještě pokračovat. Hodně mi pomohl příchod trenéra Rady do Jablonce, všechno se otočilo, hraju v záloze v základu s Tomášem Hübschmanem a Michalem Trávníkem a už na jaře nám to takhle klapalo. Víme, co jeden od druhého můžeme čekat a to je důležité. Tomáš to hraje odzadu a sbírá míče, Mišo je ofenzivní a já jsem takové pojítko mezi nimi a pomáhám oběma,“ líčil spokojeně. ¨

Považanec ideálně zapadá do plzeňské DNA – je silný na míči (šestnáctý nejlepší v lize v obcházení) a sebevědomý v rozehrávce i kombinaci, navíc má skvělou střelu z dálky. A zvládá i černou práci, po třiceti kolech má šestý nejvyšší počet odebraných míčů v soutěži. Jeho minusem je naopak produktivita – dvanáct gólů a tři asistence ve 135 zápasech jsou i na defenzivního záložníka hodně málo. Jen pro srovnání – slávista Tomáš Souček, který plní de facto stejnou roli – má jen v této ligové sezoně už deset gólů a pět finálních přihrávek. 

Zatím jedinou oficiální posilou Plzně pro příští sezonu je Adam Hloušek, třicetiletý levý bek z Legie Varšava. 

Příbram - Jablonec: Nádherný gól Jakuba Považance! Příbram - Jablonec 0:6
Video se připravuje ...

Jablonec - Baník: Centr Trávníka uklidil za Laštůvku Považanec, 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud