8. května 2019 • 16:50

LIGOVÝ INSIDER: Slavii by mohl pomoct Stoch. Plzeň? Obrat ji nakopne

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boj o titul dostal nové grády. Hned v prvním kole nadstavbové části FORTUNA:LIGY se Plzni povedlo stáhnout náskok vedoucí Slavie na pouhé dva body. I když už byla Viktoria v utkání s Jabloncem – slovy Pavla Vrby – zahrabaná tři metry pod zemí. Již v neděli při tom přijede do Edenu k bitvě, která může pořadí v čele tabulky převrátit. „Bude to zápas o všechno. Slavia je pod větším tlakem,“ říká ve svém pořadu Ligový insider bývalý reprezentant Martin Jiránek.



Splnilo se to, co zkušený stoper říkal v předchozím díle: Slavia musí vyhrát, jinak se dostane do nekomfortní situace. „Nevěděla, jak má na Liberec hrát, projevila se práce Jindřicha Trpišovského,“ připomíná Jiránek, že pod Ještědem působil současný kouč červenobílých. Plzeň sice mohla od Jablonce inkasovat víc než jeden gól a klidně prohrát, ovšem závěrečný obrat na 2:1 pro ni může být klíčovou vzpruhou. „Možná to pro ně byl zlomový zápas, který je nakopne,“ říká Jiránek.

Měla by Slavia udělat v sestavě nebo způsobu hry před nedělním šlágrem nějaké zásadní změny? Nabízí se například využití nejproduktivnějšího hráče Miroslava Stocha, jemuž postupem času připadla pouze rola žolíka. V základní sestavě pro něho není místo ani na kraji ani pod útočníkem, v Liberci střídal na posledních osmnáct minut. „Má výbornou střelu z dálky, centry… Když se nedaří herně, může dát gól,“ přemítá Jiránek. „Na druhé straně nezapadá do agresivní hry Slavie,“ dodává.  

Za Spartu se v úvodním dějství skupiny o titul opět blýskly mladé pušky Václav Drchal a Adam Hložek. Jiránek rozebírá, zda pro posledně jmenovaného bylo dobré, že ho Letenští nepustili na mistrovství Evropy do 17 let. A komentuje rovněž další „blikanec“ stopera Costy, jenž opět vyvázl jen se žlutou kartou. „Dělá to furt, je to za hranou, šílený,“ kroutí hlavou.

Podívejte se ve VIDEU i na to, co Martin Jiránek říká o debaklu Teplic 0:8 s Mladou Boleslaví a nabídce kapitána Admira Ljevakoviče, že klidně zruší svou smlouvu.

 

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud