16. května 2019 • 15:01

Průvan v Teplicích! Krob přeřazen do béčka, Kuchta se vrací do Slavie

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové Teplice hodnotily sezonu plnou zvratů, na jejímž závěru se podepsala ostudná prohra 0:8 s Mladou Boleslaví v nadstavbové skupině FORTUNA:LIGY o Evropu. Vedení klubu už zveřejnilo první konkrétní závěry. Zkušený obránce Jan Krob je přeřazený do B týmu, do Slavie se vrací Jan Kuchta. Na odchodu jsou také Soungole, Hošek, Luts a Bezdička. Trenér Stanislav Hejkal má od vedení klubu nadále důvěru.



"Do béčka je přeřazený Jan Krob z důvodu výkonnostního. Bereme ho za jednoho z lídrů kabiny. Nepředával pozitivní myšlení kabině. To on by měl v důležitých zápasech táhnout kabinu. Nezavíráme za ním dveře. Bude záležet jen na něm, jak se s tím popere a zvládne," vysvětlil teplický sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Teplická sezona utrpěla velkou ránu v nadstavbě. Ve skupině o Evropu v prvním utkání s Mladou Boleslaví přišel ze strany Severočeského mužstva totální výbuch a prohra 0:8. Vedení klubu zareagovalo pokutami a následným průvanem v kádru.

"Dáváme tím najevo lidem a kabině, že nám to není jedno. Je to i důsledek toho, že v posledních čtyřech letech máme podobné kolapsy. Je to fotbal. Jak jsme přijali výhru 7:0 na Slavii, tak musíme přijmout i 0:8 s Mladou Boleslaví. Chtěl bych, aby se to uzavřelo a šli jsme do nové sezony s čistým štítem a hlavně s jinou náladou," doplnil Vachoušek.

Přeřazení Kroba do béčka není jedinou teplickou změnou. "Kuchtu vracíme do Slavie k 30. 6. Nenaplnil naše očekávání. Beru to jako svou velkou chybu, jsem za jeho příchod zodpovědný. Nikdy nevidíte hráčům do hlavy. Co jsem o něm zjišťoval informace a viděl zápasy, které odehrál před přesunem k nám, tak nic nenasvědčovalo tomu, že to nemá v hlavě správně nastavené. Fotbal pro něj není na prvním místě. Bude to pro něj nejspíš facka, které ho může vrátit na správnou cestu," uvedl Vachoušek.

V Teplicích nepočítají ani se Soungolem a Hoškem. "Myslím, že je umíme nahradit. Bezdička se vrací do Dukly a Siimu Lutsovi i jeho manažerům jsme oznámili, že si může hledat angažmá," uvedl Vachoušek k dalším pohybům v kádru.

Teplice se zaměří i na hledání nových posil, klub už na ně vyčlenil potřebné finance. Mužstvo chce především hrotového útočníka a krajní hráče, už probíhají jednání s konkrétními fotbalisty.

"Máme rozjednáno sedm hráčů. Budeme chtít přivést minimálně tři hráče, kteří nám hned pomůžou, ti by tu měli být na začátek přípravy. Peníze na to jsou, půjdeme do boje. Nekoupíme ale útočníka za 20 milionů," upřesnil Vachoušek.  

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Teplice 1:1. Středočeši si v klidu pohlídali postup
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud