16. května 2019 • 17:55

Tribuna Sever na derby? Slavia žádá disciplinárku o prominutí trestu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia Praha požádala disciplinární komisi Ligové fotbalové asociace, aby podmínečně upustila od druhé poloviny trestu, podle něhož má odehrát dvě domácí utkání se zavřenou severní tribunou. První část si červenobílí odpykali ve středečním třetím kole ligové nadstavby proti Jablonci, druhá vychází na poslední zápas sezony nejvyšší soutěže, kterým bude derby se Spartou. Disciplinárka rozhodne v nejbližších dnech.



Slávisté byli po opakujících se prohřešcích fanoušků v podmínce a po semifinále domácího poháru se Spartou, které se hrálo před třemi týdny, jim disciplinárka změnila trest na nepodmíněný. Vedle uzavření severní tribuny jim komise uložila pokutu 100 tisíc korun.

Slavia měla mít původně uzavřenou tribunu už na nedělní zápas druhého kola nadstavby a přímý souboj o titul s Plzní. Odvolací komise ale na žádost policie z bezpečnostních důvodů vyhověla žádosti klubu o odložení trestu, takže Pražané měli proti Viktorii podporu tradičního "kotle". Policie se podle komise obávala, že by se fanoušci po přesunu ze severní na jižní tribunu dostali do nebezpečné blízkosti sektoru hostů.

S odvoláním proti trestu ale Slavia neuspěla a ve středu při výhře 2:1 proti Jablonci zůstala na severní tribuně prázdná místa. "Kotel" se přesunul za opačnou branku na jih.

SESTŘIH: Slavia - Jablonec 2:1. Obrat lídra, Souček mistrovskou trefou přiblížil titul
Video se připravuje ...

Při zápase se Spartou červenobílí s největší pravděpodobností budou slavit zisk mistrovského titulu a přebírat vítěznou trofej. Dvě kola před koncem nadstavby vedou tabulku o pět bodů před obhájci z Plzně a k definitivě prvního místa jim stačí uhrát bod, o což se pokusí už v neděli v Ostravě.

Disciplinárka by slávistům mohla s žádostí na podmínečné otevření severní tribuny pro derby vyhovět i z bezpečnostních důvodů, na jižní tribuně je totiž sektor pro hostující příznivce.

"Disciplinární komise žádost prozkoumá po formální i věcné stránce a rozhodne o ní v co nejkratším čase, pravděpodobně formou 'per rollam' v nejbližších dnech," uvedl v tiskové zprávě mluvčí LFA Štěpán Hanuš.

Při nedělním zápase se Slavií a následném posledním kole v Plzni nebude moci na lavičku asistent ostravského trenéra Jan Somberg. Disciplinárka ho za nevhodné chování k rozhodčímu v duelu s Libercem potrestala zákazem výkonu funkce na dvě utkání a pokutou 10 tisíc korun.

Z V R P Skóre B
1. Slavia 35 26 5 4 79:26 83
2. Plzeň 35 24 6 5 57:32 78
3. Sparta 35 20 6 9 59:33 66
4. Jablonec 35 17 6 12 58:32 57
5. Ostrava 35 13 8 14 39:43 47
6. Liberec 35 12 10 13 34:32 46

Trpišovský: Titul si chceme uhrát sami a ne koukat, jak kdo hrál
Video se připravuje ...

Souček dal jeden z nejdůležitějších gólů v životě. Titul je blízko, ale i daleko, tvrdí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud