Michal Koštuřík
Premium
22. května 2019 • 11:58

Melichárek popsal posilu Sparty: Pohodový kluk, záleží, jak zapadne

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišlo mu trošku divné, když se ho norský spoluhráč z Malmö v posledních dnech pořád ptal na českou ligu a na to, jak to chodí ve Spartě. „Myslel jsem, že ho to zajímá kvůli Mobergu Karlssonovi,“ líčí brankář Dušan Melichárek (35). Pravý důvod pochopil, když mu gólmanský kolega Milan Heča napsal, že chce letenský klub obránce Andrease Vindheima angažovat. To se také stalo a podle Melichárka má nová posila co nabídnout.



Mluví o něm jen pozitivně. Dobrý fotbalista, pohodový kluk do party. Takový je v očích Dušana Melichárka norský halvbek Andreas Vindheim. Český brankář se domnívá, že ho Sparta bere i kvůli švédskému záložníkovi Davidu Mobergu Karlssonovi. Aby měl v kabině parťáka ze Skandinávie. „Budou tam dva, to se může vyplatit,“ soudí gólmanská dvojka Malmö.

Jaký je Andreas Vindheim?
„Mladý kluk. Myslím, že i jeho věk hrál v tom přestupu roli. Proto za něj Sparta dala i tolik peněz. Je to pohodový frajer do party a dobrý fotbalista. Tomáš Rosický říkal, že je rychlý a technický. To můžu potvrdit. V Malmö hrajeme na tři obránce, on byl něco mezi krajním bekem a záložníkem. Tady mají halvbeci za úkol zásobovat přihrávkami ostatní hráče. Proto sbírají víc asistence než góly. Záleží, jak zapadne do Česka. Přeju mu, ať mu to vyjde.“

Proč by neměl zapadnout?
„Hráči zvenku to nemají lehké. Myslím, že se bude muset naučit i řeč. Když jste Nor nebo Dán a jdete do Švédska, není to žádný problém.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud