Jan Vacek
Premium
24. května 2019 • 15:03

Hlavní kandidát! Sparta jde po Jílkovi, blízko je i další posila

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna z nejzásadnějších hádanek českého fotbalu se brzy dočká svého rozuzlení. Sparta se totiž blíží k dotažení příchodu nového trenéra. Podle informací serveru iSport.cz jím bude Václav Jílek, jenž dosud vedl Olomouc. Vedení klubu je s inovativním koučem domluvené na spolupráci, zbývá dohoda se Sigmou na jeho vyvázání. Paralelně s tím se Letenským rýsuje další letní posila.



Rébus, jenž rezonuje napříč fotbalovým prostředím prakticky od chvíle, kdy byl z pozice hlavního trenéra Sparty odvolán Zdeněk Ščasný, bude už záhy vyřešen. Největší tuzemský klub totiž určil hlavního kandidáta, který by měl usednout do uvolněného trenérského křesla. Podle informací portálu iSport.cz jím je Václav Jílek, jenž byl od začátku jedním z hlavních aspirantů na prestižní pozici.

Ještě v minulém týdnu byl reálně ve hře rovněž kouč Viktorie Pavel Vrba, sportovní ředitel Tomáš Rosický společně s nejvyšším vedením klubu ale po zralé úvaze ukázal právě na Jílka. „Obě strany se opakovaně sešly, rámcově jsou na spolupráci dohodnuté,“ potvrzuje zdroj detailně obeznámený s děním v pražském klubu.

Úplně hotovo ale ještě není. V následujících dnech odstartují jednání na úrovni klubů, Jílek totiž se Sigmou před několika týdny uzavřel novou smlouvu, v hanáckém celku je tak formálně vázaný. Nyní bude záležet především na sportovním řediteli Olomouce Ladislavu Minářovi, jakou protihodnotu bude za uvolnění úspěšného trenéra požadovat.

Ve hře může být finanční odstupné, hráčská kompenzace, nebo spojení obojího. Výrazně snadnit jednání může skutečnost, že Jílek už je v hlavě na přesun do rudých barev nastavený. Dalším faktorem bude i to, jak pružně Sigma na současnou situaci zareaguje a vytipuje si nového kouče.

V nejbližší době se jednání mezi oběma celky rozjedou naplno a lze předpokládat, že by v horizontu dnů mohlo být hotovo. Letenští uzavřou sezonu nedělním derby na Slavii, už v příštím týdnu by pak mohli nového trenéra oficiálně představit.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud