Michal Kvasnica
18. června 2019 • 12:20

Po Yunisovi touží Jablonec i Baník: Už bych chtěl mít čistou hlavu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři jarní branky Jakuba Yunise stačily k tomu, aby o 23letého útočníka stály jiné ligové celky. Nabídky na urostlého forvarda, jenž se v olomoucké hierarchii v průběhu uplynulé sezony dostal před nejlepšího střelce Martina Nešpora, předložily Baník a Jablonec.



„Vnímám to jako odměnu za sezonu, která se mi povedla. Stále je to ale v jednání, neumím potvrdit to, že zůstanu, ani to, že odejdu. Jasno bude v nejbližších dnech, chci mít čistou hlavu,“ řekl Yunis při pondělním začátku přípravy.

Brněnskému rodákovi končí smlouva v Olomouci za rok, ale klub mu navrhl prodloužení, navíc nový trenér Radoslav Látal o něj stojí. „Bude to něco nového, hru asi trošku zjednodušíme, což nám někdy chybělo, ale těším se,“ prohlásil Yunis.

Olomoucký útočník Jakub Yunis v utkání proti Slavii
Olomoucký útočník Jakub Yunis v utkání proti Slavii

Zkrátka fajn výchozí pozice pro forvarda, jenž si v posledních měsících na Andrově stadionu vybudoval celkem slušnou pozici.

I proto by Sigma podle informací iSport.cz byla ochotna o Yunise se zájemci jednat pouze v případě, že za něj do útoku sežene náhradu. Právě to je nicméně na mrtvém bodě, proto o své budoucnosti fotbalista s iráckými kořeny stále nemá jasno.

Jelikož exjablonecký Davis Ikaunieks upřednostnil přestup do Zlína a David Vaněček má ze Skotska namířeno do Maďarska, hráčský trh pro Hanáky momentálně příliš možností nenabízí. Stále sice probíhá jednání o příchodu Zinedina Mustedanagiče ze Sparty, nicméně 20letý Bosňan není klasickým útočníkem do vápna, který by po Yunisovi zacelil případnou díru na hrotu.

Slavia - Olomouc: Yunisova hlavička nachytala Koláře, Sigma vede 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud