Michal Koštuřík
Premium
21. června 2019 • 14:15

Kouč Opavy o dluzích i odchodu opor do Baníku: Chápu, že jdou za lepším

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ivan stavitel. Když mu zboří základy, musí rychle položit nové. A to ve stísněných ekonomických podmínkách, kdy jsou odchody opor nevyhnutelné. V zimě zmizela z Opavy tři esa, teď je následoval střelec Tomáš Smola a pravděpodobný je prodej stopera Jaroslava Svozila. Trenéra Ivana Kopeckého (49) ztráty bolí, ale bojuje dál. „Věřím, že Svozil zůstane,“ říká.



Když na začátku září převzal tým nováčka po Romanovi Skuhravém, hned dostal echo o zimním odchodu rozdílového záložníka Joela Kayamby. Pak přišly další „jobovky“ včetně narůstajících dluhů klubu. Co dnes? Opava se z nejhoršího vysekala. „Situace se uklidnila,“ tvrdí kouč Ivan Kopecký. Pořád to ale není na vyskakování. A asi dlouho nebude.

Opavu se vám povedlo mezi elitou zachránit. Jenže celá sezona byla dost šílená, co?
„Byl to extrém. Nejdřív jsme museli překonávat azyl v Brně. Potom se vyměnil trenér, po Romanovi Skuhravém jsem přišel já. Silné jádro Zavadil, Žídek, Schaffartzik vědělo, že se musí zabrat. Bylo potřeba „nakazit“ hráče tím, že se pokračuje dál, aby se to týmu co nejmíň dotklo. Společnými silami jsme to dali do kupy. Podřídili se trenérské práci.“

Tím jste ale zdaleka neměli vyhráno….
„Do toho přišli v zimě odchody hráčů Kayamby, Puškáče a Kuzmanoviče. Ve druhé lize tady ještě hrál Zdeněk Pospěch, který měl velkou kvalitu. Co se týká ekonomiky, nebylo vše, jak má být. Bylo to hodně psychicky náročné pro nás všechny. Baráži jsme se vyhnuli až v předposledním kole proti Příbrami. Týden volna ještě mohl být, ale pro všechny to je stejné.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud