23. června 2019 • 05:00

Boj mezi stopery Sparty! Klidný Lischka obstál, naopak Kaya se trápil

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ten nebo onen? Trenérovi Sparty Václavu Jílkovi mohlo hned první přípravné utkání Letenských řádně zamotat hlavu. Jedním z hlavních úkolů nového kouče bude určit složení stoperské dvojice. Na post uprostřed obrany si brousí zuby hned několik aspirantů a je jen na samotných hráčích, co předvedou v přípravě, aby přesvědčili trenéra o tom, že právě oni mají dostat šanci. Proti Benešovu (3:1) dostali prostor Uroš Radakovič, Semih Kaya a David Lischka. Jaké pro ně utkání bylo? 



V prvním přípravném zápase proti Benešovu, na jehož hřišti Sparta zvítězila 3:1, nastoupili v základní sestavě Uroš Radakovič a navrátilec Semih Kaya. Jenže hned po půl hodině musel realizační tým Letenských do stoperské dvojice sáhnout. Po hlavičkovém souboji uprostřed hřiště zůstal Radakovič ležet na promáčeném trávníku s bolestivou grimasou a po chvíli bylo jasné, že je zle.

Srbský fotbalista musel být odnesen na nosítkách a následně zamířil na podrobnější vyšetření do nemocnice. „Dobrá zpráva. Podle prvních vyšetření by zranění nemělo být vážnějšího charakteru!“ uvedla po zápase Sparta na svých sociálních sítích. Přesto se dá předpokládat, že Radakovič nějaký ten den tréninku vynechá.

Na hřišti ho nahradil David Lischka, který překonal vážné zdravotní problémy a postupně se vrací do vrcholového fotbalu. V Benešově potvrdil, proč o něj Sparta už v zimě tolik stála. Ačkoliv nehrál pořádně zápas půl roku, s výjimkou pár minut v posledním kole uplynulé sezony za Jablonec, předvedl obstojný výkon. Na míči působil jistě, hrál s chladnou hlavou, a když už přišlo menší zaváhání, rychle se vrátil a vše napravil.

„Ukázal dobré věci, díky kterým je ve Spartě, ale i pár těch, které pramenily z toho, že nebyl v pravidelném tréninkovém zatížení. Beru to tak, že přišel do kabiny kvalitní, charakterový hráč, který na sobě musí dál pracovat, aby svou výkonnost zvyšoval,“ řekl k výkonu jednadvacetiletého stopera trenér Letenských Václav Jílek.

Celé utkání odehrál v Benešově Semih Kaya. Turecký fotbalista, který strávil jarní část sezony v Galatasaray Istanbul, příliš neoslnil. Nepovedlo se mu několik přihrávek při rozehrávce a své trápení podtrhl žlutou kartou po faulu na pronikajícího hráče domácích. V úplném závěru střetnutí s Benešovem navíc mohl být rád, že po stažení domácího útočníka neviděl žlutý kartonek podruhé. Jedno je jasné v silné konkurenci sparťanských stoperů bude muset zabrat.

Na svou šanci totiž čekají další. Ať už jeden z nejdéle sloužících sparťanů Costa, či zkušený slovenský bek Lukáš Štetina, případně mladý talent Dominik Plechatý. Navíc dlouhodobě zraněný je Filip Panák.

Vše o Spartě čtěte zde>>>

Lischka po půl roce v dresu Sparty: Trápí mě jen kondice. Nasadí ho Jílek už na start ligy?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud