2. července 2019 • 20:20

Slavia v přípravě zdolala Austrii, pálil i Holeš. Sparta s Plzní remizovaly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všechny tři nejlepší české kluby v úterý hrály přípravná utkání před novou sezonou. Mistrovská Slavia na soustředění v Rakousku porazila Austrii Vídeň 3:2, góly Pražanů vstřelili Michal Frydrych, Mick van Buren a Tomáš Holeš. Sparta remizovala s Dynamem Moskva 1:1 a Plzeň díky dvěma trefám v závěru vybojovala nerozhodný výsledek s ázerbájdžánským Karabachem (2:2).



Slavia ve třetím utkání letní přípravy poprvé zvítězila. Úřadující český mistr po porážkách 0:2 s Českými Budějovicemi a 2:3 se Slovanem Bratislava dnes v Rakousku zdolal Austrii Vídeň 3:2. Prvního gólu v červenobílém dresu se dočkala jedna z letních posil obránce Tomáš Holeš.

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský kvůli drobnému zranění nenasadil útočníka Škodu a nenastoupili ani nejlepší hráč uplynulé ligové sezony Souček, Masopust a Deli.

V brance se představil mladík Markovič a v deváté minutě mu pomohlo břevno. O dvě minuty později poslal favorita do vedení hlavou Frydrych, čtvrtý celek uplynulé sezony rakouské ligy ale hned za tři minuty srovnal.

Ve 27. minutě vrátil Slavii náskok z malého vápna Van Buren. Austria znovu odpověděla v 51. minutě, kdy se prosadil z penalty Sax, ale hned z protiútoku z voleje rozhodl Holeš.

Před vstupem do nové sezony ještě Slavia v sobotu odehraje v Trnavě Československý Superpohár proti domácímu Spartaku, vítězi Slovenského poháru.

Góly

Domácí: 14. Edomwonyi, 51. Sax

Hosté: 11. Frydrych, 27. van Buren, 52. Holeš

Sestavy

Domácí: 1. poločas: Lucic – Jarjué, Jeggo, Grünwald (C), Prokop, Klein, Edomwonyi, Ebner, Martschinko, Madl, Fitz

2. poločas: Lucic – Zwierschitz, Handl, Jarjué, Cavlan – Serbest, Demaku, Sarkaria – Sax – Pichler, Yatéké.

Hosté: Markovič – Holeš, Frydrych, Hovorka, Zelený – Král, Hromada (61. Traoré) – van Buren (76. Baluta), Hušbauer, Olayinka – Hilál (C) (61. Tecl)

Rozhodčí

Stadion

Großpetersdorf (Rakousko)

Sparta v Rakousku ještě nevyhrála

Fotbalisté pražské Sparty ani ve druhém utkání na soustředění v Rakousku nedokázali zvítězit. Po úvodní porážce 0:1 s rumunskou Kluží dnes třetí celek uplynulé ligové sezony remizoval 1:1 s Dynamem Moskva.

Letenští byli proti dvanáctému týmu ruské ligy většinu času aktivnější, ale jako první se prosadil soupeř, když chybu ve sparťanské obraně v 35. minutě potrestal Cardoso.

V 59. minutě zařídil vyrovnání střídající Benjamin Tetteh, který po špatné rozehrávce gólmana Dynama poslal míč do odkryté branky. Pražané se pak tlačili za vítěznou trefou, ale už neprosadili.

V letní přípravě zatím mají Letenští bilanci jedné výhry, porážky i remízy. Generálku na novou sezonu odehrají sparťané v pátek proti Linci.

Horňák po remíze s Dinamem Moskva: Výsledek odpovídá předvedené hře
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 35. Cardoso

Hosté: 59. B. Tetteh

Sestavy

Domácí: Šunin – Morozov, Šunjić (46. Orděc), Jevgeňjev (66. Rykov), Plijev (71. Kalinin) – Jusupov (71. Černych), A. Tetteh – Cardoso (71. Sow), Pančenko (46. Szymański), Joãozinho – Gruljov (46. Šejdajev)

Hosté: Niță – Zahustel (73. Plechatý), Kaya (46. Lischka), Štetina, M. Frýdek (42. Hanousek) – Kanga, Sáček (46. Hašek) – Hložek (76. Kozák), Trávník (76. C. Frýdek), Plavšić (46. Karlsson) – Kozák (46. B. Tetteh)

Karty

Domácí: A. Tetteh, Gruljov, Jusupov, Joãozinho

Rozhodčí

Stadion

Sankt Georgen an den Gusen (AUT)

Návštěva

1000 diváků

Plzeň v závěru zachránila remízu

Fotbalisté Plzně v šestém a předposledním utkání letní přípravy po dvou gólech v závěru remizovali na soustředění v Rakousku 2:2 s Karabachem. Ázerbájdžánský šampion ještě sedm minut před koncem vedl 2:0, ale pak v rozmezí minuty srovnali střídající Ondřej Mihálik a Dominik Janošek. Generálku na sezonu odehraje český vicemistr v pátek proti ruské Ufě.

Plzeňský trenér Pavel Vrba už tentokrát o půli neprostřídal celou jedenáctku a základní sestavu nechal na trávníku déle. Viktorii se dlouho nedařilo a po dvou brankách Mahira Emreliho z přelomu poločasů prohrávala 0:2.

Plzeňskou hru pak oživila střídání a vidět byl především Janošek, který přišel do Viktorie po hostování ve Slovácku. Nejprve po jeho pasu šikovně přeloboval brankáře Mihálik, jedna z letních posil Viktorie, a poté sám Janošek střelou k tyči srovnal.

Plzeň s Karabachem remizovala potřetí za sebou. Před třemi lety přes něj prošla ve 3. předkole Ligy mistrů po výsledcích 0:0 doma a 1:1 venku. V letní přípravě dosud Viktoria z šesti utkání čtyřikrát vyhrála, jednou prohrála a jednou remizovala.

Góly

Domácí: 42. Emreli, 52. Emreli

Hosté: 84. Mihálik, 85. Janošek

Sestavy

Domácí: Vagner – A. Husejnov, Mammadov, B. Husejnov (73. Hajili), Medveděv (77. Bajramli) – Quintana (65. Jafargulijev), Míchel (65. Slavčev), Almeida, Zoubir (74. Ibrahimli) – Emreli (65. Abdullajev), Ozobić (46. Romero)

Hosté: Kozáčik – Řezník, Hubník (54. Hejda), Brabec, Limberský – Kalvach (73. Kayamba), Hrošovský (62. Janošek) – Kopic (73. Mihálik), Hořava (62. Čermák), Hloušek (62. Kovařík) – Krmenčík (62. Chorý)

Karty

Hosté: Limberský

Rozhodčí

Pribylla – Weinandy, Jäger

Stadion

Sportplatz Kössen, Rakousko

Ostrava remizovala, Příbram dál čeká na gól

Fotbalisté Ostravy ve třetím utkání na soustředění v Rakousku remizovali s Osijekem 1:1. Baník poslal do vedení v 52. minutě Milan Baroš, ale třetí celek uplynulé sezony chorvatské ligy dvě minuty před koncem srovnal.

"Pokud jsme měli dostatek sil a dobře jsme napadali, pustili jsme je maximálně do náznaků situací. Jinak jsme to měli dobře pokryté. Po velkém prostřídání soupeř hru natempoval a my jsme byli všude o krůček později. Remíza je asi spravedlivá," řekl pro klubový web ostravský trenér Bohumil Páník.

Příbram remizovala s šestým týmem uplynulé sezony ruské ligy Arsenalem Tula 0:0 a ani v závěrečném čtvrtém duelu na soustředění v Rakousku neskórovala.

"Pro nás cenný výsledek s mužstvem, které hraje kvalifikaci evropských pohárů. Ukázali velkou kvalitu, hlavně ti cizinci byli rozdíloví hráči. My jsme si s tím poradili. První poločas jsme odehráli velmi dobře. Jen škoda, že nám tam nespadl nějaký gól, protože těch šancí jsme měli poměrně dost," řekl pro klubovou televizi příbramský trenér Roman Nádvorník.

Liberec zvítězil tamtéž 2:1 nad Apollonem Limassol a neprohrál ani ve třetím přípravném utkání. Kyperský celek se sice dostal po pauze do vedení z penalty, ale záhy srovnal Jakub Pešek a v 70. minutě otočil stav Kamso Mara z přímého kopu. Apollon dohrával bez dvou vyloučených hráčů, kteří před rozhodujícím gólem dostali červené karty za protesty.

"První poločas byl rozkouskovaný. Prvních 20 minut druhého poločasu jsme hráli velmi dobře. Dali jsme krásnou branku z přímého kopu, vedli jsme 2:1 a v ten moment soupeř utkání ukončil, protože dostali dvě červené karty. I když to bylo přátelské utkání a apelovali jsme na rozhodčího, aby tam vrátil hráče, tak to sudí nedovolil. Pak už to bylo na jednu bránu a je škoda, že jsme nedali ještě nějakou branku," uvedl Pavel Medynský, asistent nového libereckého trenéra Pavla Hoftycha.

Baník Ostrava - Osijek 1:1 (0:0)
Branky: 52. Baroš - 89. Dugandžič.

Sestava Ostravy: Laštůvka (61. Číž) - Pazdera (4. Celba), Procházka (46. Pokorný), Šindelář, Helešic - Holzer (61. De Azevedo), Kaloč, Hrubý (61. Jirásek), Granečný (70. Lalkovič) - O. Šašinka (46. Baroš), Diop (80. Jánoš). Trenér: Páník.

Slovan Liberec - Apollon Limassol 2:1 (0:0)
Branky Liberce: 59. Pešek, 70. Mara.

Sestava Liberce:
I. poločas: Knobloch - Fukala, Lehoczki, Karafiát, Hybš - Ondráček, Breite, Nešický, Potočný - Micovčák - Musa.

II. poločas: Knobloch - Mikula, Lehoczki, Mara, Heppner - Pešek, Oscar, Beran, Dordič - Kuchta (75. Pázler) - Ju Kang-hjon. Trenér: Hoftych.

1. FK Příbram - Tula (Rus.) 0:0
Sestava Příbrami: Švenger - Polidar, Kodr, Kingue, Tregler - Zeman (81. Jandera), Alvir, Rezek, Soldát, Diviš - Voltr. Trenér: Nádvorník.

Nejlepší útočníci podle Libora Kozáka: Obdivuje Ronalda, nepříjemný byl Klose v Laziu
Video se připravuje ...

Saňák po porážce s Kluží: Ve hře už vidíme prvky z tréninků
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů od bombarďáka Stocha. Poslechněte si, jak si ho váží Trpišovský
Video se připravuje ...

Trpišovský po prohře na Slovanu: Snad tenhle sudí nepíská slovenskou ligu. Za Stocha nikoho nehledáme
Video se připravuje ...

Vrba o posilách: Ofenziva nebyla podle našich představ, Kalvach výhledově za Hrošovského
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud