8. července 2019 • 20:16

DEBATA SPORTU: Proč Sparta odmítla Stancia a jak zapadne do Slavie?

Autor: isport tv
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nová sezona Fortuna ligy je tady co nevidět – a brzo se do ní zapojí taky senzační posila Slavie Nicolae Stanciu. Jak se bývalý záložník Sparty prosadí v Edenu? Proč o něj Letenští nakonec nestáli a mohli zabránit jeho přestupu do Vršovic? Kdo má největší šanci na titul a probudí Spartu konečně nový trenér Václav Jílek? Nejen o tom v Debatě Sportu na iSport TV diskutují redaktoři Jan Podroužek a Jan Vacek.



„Má dobrou šanci se prosadit, protože má kvalitní sportovní vklad. Je výborný fotbalista. Bude zajímavé sledovat, jak se uplatní v pohledu na fotbal trenéra Jindřicha Trpišovského. Teoreticky to může být ze sportovního hlediska povedené spojení. Na druhou stranu si myslím, že Slavia Stancia úplně nepotřebuje, respektive nebylo tak nutné, aby dávala 100 milionů za takového hráče,“ tvrdí Jan Podroužek.

Prosadí se Stanciu více ve Slavii, než ve Spartě? „Je k tomu předpoklad. Přeci jen přichází do týmu, který funguje. Slavia nutně hráče typu Stancia nepotřebovala, přeci jen získala double. Spíše vyvstává otázka, jak zapadne do stylu její hry. Nejsem si úplně jistý, že je to typologicky hráč na styl, kterým Slavia hraje. Nicméně je natolik kvalitní, že si najde místo v sestavě a způsob jak týmu pomoci. Je tedy předpoklad, že z něj Slavia vytěží více, než Sparta, kde to bylo spíše o jeho individuální kvalitě než o větší kooperaci s týmem. Jsem si skoro jistý, že ve Slavii bude ještě výraznější, než ve Spartě,“ očekává Jan Vacek.

Může mít podle redaktorů deníku Sport na Stanciovo působení v klubu vliv i jeho charakter? A proč ho nakonec nevzala do svých řad zpět Sparta? To a mnohem více se dozvíte v přiloženém videu s Debatou Sportu.

Vše o Slavii čtěte zde>>>

Vše o Spartě čtěte zde>>>

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud