11. července 2019 • 12:40

Další komplikace. Dočkal musel na druhou operaci, čeká ho dlouhá pauza

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejčernější scénář naplněn. Kapitán Sparty a národního týmu Bořek Dočkal se minulý týden podrobil další operaci poraněné achilovky. Klub dobu léčby neupřesnil, podle informací deníku Sport je ale prakticky jisté, že si zkušený záložník v tomto kalendářním roce už nezahraje. Pro Letenské, kteří dlouhodobě bojují s početnými absencemi, je to další těžká rána.



Bořek Dočkal , jenž po návratu z Číny odehrál v rudém dresu pouhé tři ligové zápasy, se první operaci zraněné achilovky podrobil v polovině května. Následná rekonvalescence ovšem neprobíhala podle plánu.

Deník Sport proto už koncem června informoval o tom, že na třicetiletého fotbalistu čeká další vyšetření a ve hře je i druhá operace. Tenhle scénář se do puntíku naplnil, Dočkal se dalšímu chirurgickému zákroku podrobil minulý čtvrtek. Ironií osudu v den, kdy Nicolae Stanciu přiletěl do Prahy, aby podepsal smlouvu se Slavií.

„Bořek Dočkal se po konzultaci s lékařským týmem rozhodl podstoupit další operační zákrok s ohledem na přetrvávající problémy. Lékaři vyhodnotili další zákrok v oblasti Achillovky jako nezbytný a hráči ho doporučili. Samotný zákrok proběhl bez komplikací,“ oznámila Sparta na svém webu.

Kapitána národního mužstva tak čeká další rekonvalescenční proces. „Absence středopolaře bude dlouhodobá, návrat Dočkala do tréninkového režimu zatím nebyl stanoven a bude se odvíjet od další léčby,“ uvedl klub.

Podle informací deníku Sport je prakticky vyloučené, že by se Dočkal vrátil do akce ještě v tomto kalendářním roce. Pokud by šlo všechno podle plánu, mohl by se s mužstvem po Novém roce zapojit do zimní přípravy. S ohledem na dosavadní komplikace je však ve hře i možnost, že by mohl vynechat celý ročník.

Pro Spartu je to v dlouhodobějším měřítku velká rána, v krátkodobém horizontu ovšem nic nového. Trenér Václav Jílek totiž přicházel do klubu už s vědomím, že Dočkala v nejbližších měsících k dispozici mít nebude.

Vše o Spartě čtěte ZDE>>>

Soupisky, změny v kádrech a detailní představení všech 16 klubů fotbalové FORTUNA:LIGY najdete ve velkém předligovém speciálu v pátečním Sport Magazínu +PLUS. Na 84 stranách vypráví Václav Jílek o předělávání herního stylu Sparty, nechybí kompletní jízdní řád sezony a další užitečný servis, včetně analýzy aktuálního stavu kandidátů na titul. Už v pátek!

Páteční ligový speciál: 84 stran, Jílek, soupisky, program sezony
Video se připravuje ...

Jílek: Tlačí nás koncovka. Kaya má vítěznou mentalitu. A kdo bude chytat?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud