Premium
26. července 2019 • 04:50

Stopeři Slavie: Bez posil, ale s Králem. Není to jeho post, varuje Kopecký

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Něco rozjetého prý bylo, teď se ovšem zdá, že Slavia definitivně dokončí alespoň podzimní část sezony bez posily na stoperu. „Vykopávají“ Ondřej Kúdela s nováčkem Davidem Hovorkou, do středu obrany se vrací Michal Frydrych a pak je tu Alex Král, nejpodobnější hráč ikonické africké dvojici Simon Deli–Michael Ngadeu. „Je inteligentní, vyspělý, na stopera má mimořádnou rozehrávku, kterou potřebujeme,“ říká o něm kouč Jindřich Trpišovský. V článku pro iSport Premium najdete nejen rozbor stoperské situace Slavie a možné varianty sestavy, ale i rozhovor s expertem Sportu, trenérem Ivanem Kopeckým.



Na sociálních sítích se ve dvou etapách množily prosby slávistických fanoušků, ať přijde nějaká pořádná „záplata“ na stopera. Poprvé po odchodu Simona Deliho do Brugg. Podruhé, ještě naléhavěji, když přestoupil Michael Ngadeu do Gentu. Klub z Edenu podle vyjádření trenéra Jindřicha Trpišovského nějakou snahu vyvinul. Ale „poteplické“ prohlášení celou situaci nejspíš uzavírá.

„Na rovinu říkám, že teď o nikom neuvažujeme,“ zněla první část odpovědi slávistického trenéra na tiskovce po vítězství na Stínadlech 5:1.

Druhá část ovšem tu první, definitivní, trochu uhlazuje. „Stejně kdyby někdo přišel, bude mu trvat, než si zvykne na náš styl hry, bylo by to dlouhodobé. Rozhlížíme se spíš do zahraničí. Spíš do budoucna bychom chtěli přivést hráče, kterého bychom si připravili. Udělat hráče na úrovni Simona a Míši v jejich kvalitě je ekonomicky nereálné.“

Proto se rozhodlo sportovní vedení „sešívaných“ najít řešení ve vlastní kabině.

„Vedle Ondry Kúdely a Davida Hovorky máme Michala Frydrycha, kterého jsme už před letní přípravou chystali na návrat na pozici stopera. Může tam hrát i Vláďa Coufal a je tam Alex Král. Kvalitativně i personálně tento post obsazený máme. Jsme spokojení, myslím, že i s těmito hráči to zvládneme,“ zní Trpišovský optimisticky.

Právě poslední jméno může být tou „záplatou“. Plán už běží, sezonu zahájila dvojice Ondřej Kúdela–David Hovorka. Ve Zlíně to v prvním poločase silně haprovalo, v Teplicích o týden později už tolik ne, i když ve druhé půli se dokázali oslabení domácí aspoň na pár minut vzepřít právě i kvůli zmatkům v červenobílé obraně.

Jinak ale vypadají Kúdela s Hovorkou z pohledu trenéra Trpišovského dobře. Oba to především umí s balonem a tím alespoň částečně, ačkoliv zatím zdaleka ne úplně, nahrazují prodané Deliho s Ngadeuem.

Herními dispozicemi je jim ovšem z červenobílého kádru nejblíže Alex Král. Je téměř ideální kombinací vysoké postavy a techniky.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud