2. srpna 2019 • 15:36

Nabídka za Zmrhala: přes 100 milionů Slavii, pro hráče víceletý kontrakt

Autor: ČTK, iSport.cz, jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení fotbalové Brescie je připraveno za záložníka Jaromíra Zmrhala zaplatit pražské Slavii 3,75 milionu eur (více než 96,5 milionu korun). Nováčkovi Serie A se má Zmrhal podle italských médií upsat na pět let. Pro třináctinásobného českého reprezentanta, který dnes slaví 26. narozeniny, půjde o první zahraniční angažmá.



Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík ve čtvrtek novinářům řekl, že po delším vyjednávání o ceně se klub rozhodl Zmrhala uvolnit. "Jednak je to odchovanec, který pro klub strašně moc udělal. Už v minulosti na naše přání odmítl dvě nabídky přestoupit - jednou do bundesligy, jednou do Ruska. Má právo zkusit si zahraniční fotbal," řekl Tvrdík.

"Vyhověl nám tehdy v situaci, kdy by jeho odchod klub sportovně poškodil. Dnes už k němu máme několik alternativních stejně kvalitních hráčů. Trenérský tým i sportovní ředitel doporučili souhlasit s přestupem. Já to v Jaromírově situaci rád udělám. Neprodáváme ho z ekonomických důvodů, ale z hlediska jeho sportovního růstu," dodal Tvrdík.

Zmrhal, který v červenobílém dresu působí od roku 2012, se může v Brescii setkat s krajanem Alešem Matějů. Třiadvacetiletý obránce v Itálii rok hostoval z anglického Brightonu a mužstvu pomohl po osmi letech k návratu do Serie A. Poté v Brescii zůstal na přestup.

Ze Slavie může odejít ještě jeden hráč

Transfer však ještě není uzavřen. „Intenzivně na tom děláme, pracuje se na tom,“ říká však hráčův manažer Karol Kisel. „Brescia je ambiciózní klub, má silného majitele, s nímž o Jardově příchodu jednáme,“ doplňuje. 

Pouze u Zmrhala však nemusí zůstat. „Dochází u nás ke zúžení kádru, na hostování či přestup uvolníme dva hráče. Jedním z nich je právě Zmrhal,“ přiznává šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. Kdo je tím druhým? „Nebudu předbíhat, to je na trenérovi, jak si určí sestavu. Slavia je dnes ve stavu, kdy je přetlak na několika pozicích,“ připouští předseda „sešívaných“ víc možností. 

Nejvíc padá do úvahy střed zálohy. Jednoduše proto, že jestli je opravdu někde přetlak, tak právě tam. Na tři pozice až osm lidí. Počítejme: Alex Král, Ibrahim Traoré, Josef Hušbauer, Tomáš Souček, Nicolae Stanciu, Petr Ševčík, taky Alexandru Baluta a Jakub Hromada. 

Kromě posledně jmenovaného mají už všichni odehráno za tři ligová kola aspoň něco. Hromada má ke všemu potíž dostat se vůbec do zápasového nominace. Nebyl v ní ani jednou. Uvolní Trpišovský právě jeho, byť se ví, že slovenský záložník patří mezi jeho oblíbence? Nebo někoho jiného? Nebo nikoho... 

Vše o Slavii najdete ZDE »

RUDEJ FANDA: Kluci z Edenu, běžte na laser game. A plukovník to řekl dobře!
Video se připravuje ...

iSport PODCAST: Poradí si Slavia s problémovými fans? A proč Páník zůstává v Baníku?
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Slavia - Olomouc 1:0. Coufalova paráda a infarktový závěr, Sigma nedala penaltu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud