26. srpna 2019 • 13:46

Komise sudích: penalta pro Liberec byla chyba, VAR neměl zasahovat

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Duel Liberce se Spartou (3:1) vzbudil velké emoce, debatovalo se hlavně o výrocích rozhodčích. Svůj verdikt vynesla v pondělí i komise sudích FAČR. Podle ní se hlavní rozhodčí Pavel Julínek dopustil tří chyb - červenou kartu měl dostat liberecký Kačaraba, špatně odpískal penaltu pro Spartu, jíž ovšem opravil VAR, a pochybením byl i následný pokutový kop pro Liberec, z něhož padl gól na 2:0. Zásadní podíl na této chybě pak měl i VAR utkání Jiří Adam.



Podle vyjádření komise se v penaltové situaci v 54. minutě dopustil přestupku naopak domácí Tomáš Malinský, který nejdříve levou nohou atakoval bránícího Matěje Hanouska.

"V této situaci pochybil i VAR utkání Jiří Adam, který situaci nesprávně vyhodnotil jako pokutový kop a poslal rozhodčímu na hrací plochu pouze jeden záběr k přezkumu této situace," uvádí komise.

Navíc prý v této situaci neměl VAR vůbec posílat záběry na přezkum. "Rozhodčí nechal pokračovat ve hře a nenařízení pokutového kopu nebylo zjevnou chybou rozhodčího," upozorňuje vyjádření s tím, že tak učinil v rozporu s Protokolem VAR. Julínek totiž původně souboj Hanouska s Malinským neodpískal, v přerušené hře ho Adam poslal k obrazovce.

SESTŘIH: Liberec - Sparta 3:1. Divoký duel plný kontroverzí, další ztráta Letenských
Video se připravuje ...

Nesprávně nařídil sudí Pavel Julínek podle komise i předchozí penaltu pro Spartu v 51. minutě, kdy k faulu evidentně došlo před pokutovým územím. Tohle rozhodnutí ale správně zrušil VAR. "Rozhodčí po přezkumu záběrů na hrací ploše správně zrušil chybně nařízený pokutový kop a nařídil přímý volný kop ve prospěch hostujícího družstva," konstatuje komise.

Liberec - Sparta: Sudí Julínek nejdřív pískl penaltu pro Spartu, po zásahu VAR verdikt změnil
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Ve 42. minutě pak rozhodčí Julínek podle komise odpustil Liberci červenou kartu, když neudělil druhou žlutou kartu domácímu Tarasu Kačarabovi za bezohledné podražení Tetteha.

Liberec - Sparta: Kačaraba unikl druhé žluté kartě, Tetteha zajel tvrdě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud