Jan Podroužek
29. srpna 2019 • 21:26

Spartak Moskva přesvědčil Slavii. Za Alexe Krále dává přes 300 milionů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden by se těšil na parádní zápasy v Lize mistrů, které si sám vydřel na hřišti. Alex Král to má ale hozené trochu jinak. Těsně po postupu mezi fotbalovou monarchii si už domlouval přestup do Spartaku Moskva. Cifra by měla překračovat dvanáct milionů eur, tedy asi 315 milionů korun.



Domluvena má být taky výše a délka Královy smlouvy, a v pátek ještě zdravotní prohlídka, po níž bude nejspíš definitivně hotovo.

Slavia se odchodu Krále bránila, i když podmínky vypadaly skvěle, sám hráč by ale podle informací Sportu od začátku klidně šel. A rád. I když je v klubu teprve osm měsíců po svém návratu z Teplic a čekají ho fakt parádní zápasy v Champions League.

Už i vedení ale krapet couvlo. Koneckonců včera asi půl hodiny po povedené odvetě play off Ligy mistrů měl Král soukromou rozpravu přímo se šéfem klubu Jaroslavem Tvrdíkem. Přímo na hřišti, kdy už tribuny kolem byly úplně vyprázdněné.

„Nezlobte se, ale tohle komentovat nemůžu,“ brání se otázce na Králův přestup jeho manažer Karol Kisel.

"Hráč vyslovil velké přání nabídku, která je pro nás zajímavá, a pro něj určitě taky, využít, a zároveň si uvědomujeme, že suma, kterou nám ruský klub nabízí, je extrémně vysoká," řekl České televizi sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar.

Pokud se informace o výši částky potvrdí, půjde o druhý nejdražší přestup hráče z české ligy. Nejvyšší sumu za hráče z české nejvyšší soutěže dosud zaplatila Borussia Dortmund, jež získala v roce 2001 Tomáše Rosického ze Sparty za 504 milionů korun.

Kouč Trpišovský už počítá s tím, že Král odejde. "V kontextu toho, jak Alex tady působil, je to samozřejmě velká ztráta. Je to český reprezentant, na evropské scéně odehrál své nejlepší zápasy. Je atypický svým pojetím, oslabení to určitě bude. Ale ta nabídka pro klub byla monstrózní, vůbec pro celý český fotbal. Během týdne to poskočilo až na pro mě astronomickou částku. Proto se včera večer vedení klubu domluvilo se Spartakem. Sportovní úsek řekl nějakou definitivní částku, kterou Spartak bez mrknutí oka splnil," řekl Trpišovský novinářům.

Slavii takový odchod postaví do přece jen těžké situace. Dosud mohla postavit skoro dvě jedenáctky poměrně srovnatelné síly, odchod 21letého univerzála by ale způsobil vlastně dva problémy.

Na pozici stopera by definitivně zbyl vedle Davida Hovorky a Ondřeje Kúdely už jen Michal Frydrych, a především by oslabil střed zálohy o běhavého a technicky zdatného hráče, s nímž v sestavě v minulé sezoně na jaře spěchali „sešívaní“ Evropskou ligou až do čtvrtfinále.

Jedno řešení se nabízí. Červenobílí by mohli zrušit hostování Oscara Dorleyho ve Slovanu Liberec, kde ho prozatím nechali, když ho od majitele Severočechů Ludvíka Karla před zhruba dvěma týdny kupovali.

Přehled nejdražších přestupů fotbalistů z domácí soutěže (v milionech korun):

504 Tomáš Rosický, Sparta Praha - Borussia Dortmund leden 2001
310 Alex Král, Slavia Praha - Spartak Moskva                                srpen 2019                                         
230 Bořek Dočkal, Sparta Praha - Che-nan Ťien-jie únor 2017
200 Nicolae Stanciu, Sparta Praha - Al Ahlí leden 2019
189 Milan Baroš, Baník Ostrava - FC Liverpool srpen 2001
150 Petr Čech, Sparta Praha - Stade Rennes červenec 2002
149,5 Tomáš Řepka, Sparta Praha - AC Fiorentina červenec 1998
145 Jan Šimůnek, Sparta Praha - Wolfsburg srpen 2007
143,5 Karel Poborský, Slavia Praha - Manchester United, srpen 1996
138,7 Pavel Nedvěd, Sparta Praha - Lazio Řím červenec 1996
128 Petr Jiráček, Viktoria Plzeň - VfL Wolfsburg prosinec 2011

 

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud