Jan Podroužek
5. září 2019 • 19:27

Nováčci poprvé hráli za Slavii. Hora i Provod pálili, zranil se Ševčík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho se nerozpakovali, nováčci Jakub Hora a Lukáš Provod se trefili hned ve svém prvním startu za Slavii. Hrála i třetí posila Ladislav Takács, který si nejdřív vyzkoušel střed zálohy a pak i stopera. Původní nakládačka se ale Slavii ke konci přípravného utkání proti Chrudimi trochu vymkla, druholigový soupeř snížil rozdíl proti účastníkovi Ligy mistrů na 3:5.



Tomáš Souček a spol. se chystají na kvalifikační zápasy proti Kosovu a Černé Hoře, Slavia si přesto reprezentační pauzu vyplnila zápasem. Chrudim přestřílela 5:3, ale hlavně poprvé postavila všechny tři posily, které přišly během tohoto pondělí a úterý.

Jakub Hora odehrál celé přípravné utkání ve střední záloze, dal gól. Ladislav Takács si v první půli vyzkoušel v rozestavení 4-4-2 pozici vedle Hory, kterého zajišťoval v defenzivnějším postavení. A ve druhém šel na svou další přirozenou pozici na stopera. Lukáš Provod dostal na starost levou zálohu, taky dal gól.

Nejdřív k Horovi, který přišel v úterý na hostování s opcí z Teplic. Zvládal hrát i z větší hloubky hřiště, měl často míč. Trefil se po přihrávce Stanislava Tecla, lehce dloubnul v pádu balon přes brankáře.

Tím navazoval na gólovou hlavičku Tomáše Holeše a zvyšoval na 2:0. Pak zářez Tecla po přihrávce Milana Škody na 3:0, načež se po dvou asistencích Škoda prosadil sám. Byl faulovaný a penaltu proměnil ve velkém stylu pod víko.

A pak se dostalo i na záložníka Viktorie Plzeň, který do Edenu přišel na subhostování z Dynama České Budějovice Lukáše Provoda. Asistent Milan Škoda, kdo jiný... Provod si poradil mezi dvěma protihráči, míč si hodil mezi nohama a chrudimskému brankáři dal housle. 5:0.

Jenže původní nakládačka se Slavii během zhruba čtvrt hodiny úplně rozsypala. Postupně se trefili Daniel Vašulín, Jakub Krčál a Petr Rybička, které nedokázal zastavit devatenáctiletý brankář ze „sešívané“ juniorky Luka Radotič. Najednou 5:3 z pohledu českého mistra a účastníka Ligy mistrů.

Do utkání měl původně nastoupit záložník Petr Ševčík, ale těsně před výkopem byl kvůli zranění vyměněný za Micka van Burena.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud