13. září 2019 • 12:10

Plzni se uzdravuje kapitán. Hubník už trénuje s týmem, zkusí odehrát zápas

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po reprezentační pauze se chystají na další náročný blok sezony. Pro Viktorii Plzeň je zklamání, že půjde o podzim bez evropských pohárů, o to víc se klub chce soustředit na ligu a MOL Cup. Západočechy jistě těší fakt, že se dává dohromady kapitán Roman Hubník. "Už se zapojil do tréninku," uvedl pro klubové stránky trenér Pavel Vrba, který mužstvo ladí na pondělní domácí souboj s Jabloncem (18.00 ONLINE).



Hubník patří ke klíčovým postavám, šéfům celého týmu. Pokud je zdravý a ve formě, i ve velké konkurenci vždy plnil roli jasné stoperské jedničky. Jenže už na jaře vypadl kvůli problémům s palcem na noze, poslední ligový zápas odehrál na konci dubna proti Dukle (4:0). Plzni pak scházel v závěrečné nadstavbě.

V přípravě se západočeský lídr vrátil na trávníky, trénoval a nastupoval do zápasů. Jenže před startem sezony se mu zdravotní problémy vrátily a Hubník nebyl schopen hrát. V aktuálním ročníku nenastoupil na jedinou minutu.

„Roman Hubník už se zapojil do tréninku. Měl by o víkendu odehrát zápas za béčko, abychom zjistili, jak je na tom po zdravotní stránce. Pokud bude v pořádku, tak potom uvidíme, jak ho případně využijeme v dalších utkáních,“ prozradil pro klubový web trenér Pavel Vrba . Hubník by měl nastoupit v nedělním zápase ČFL, kde plzeňské béčko přivítá MAS Táborsko.

Na stoperských pozicích točí trojici Jakub Brabec, Lukáš Hejda, Luděk Pernica. Všechno kvalitní fotbalisty, kteří svou roli zvládají bez větších problémů a výrazně nepropadají. Jenže nemají zkušenosti a vůdcovské schopnosti 35letého matadora, který kvůli zranění chyběl.

Plzeň má před sebou na domácí scéně poměrně náročný program. V pondělí přivítá Jablonec, o týden později jede český vicemistr do Českých Budějovic. Následuje MOL Cup s Hlučínem, poté těžký šlágr se Spartou, výjezd do Boleslavi a domácí souboje s Baníkem Ostrava a Slavií.

V reprezentační pauze Vrba cepoval svěřence, kteří mu neodjeli za povinnostmi k národnímu týmu. „Trénovali jsme s dvanácti hráči a odehráli jsme i modelový zápas s B týmem. Od čtvrtka už máme všechny hráče pohromadě a připravujeme se na těžkou sérii, která nás v dalších týdnech čeká,“ pravil plzeňský kouč.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud