Martin Mls
Premium
21. října 2019 • 15:15

Expert Kopecký: Sparta ukazuje tvář. O Slavii se nebojím ani s Barcelonou

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další ztráta Sparty, poločasové trápení slávistů proti Příbrami i třígólové představení Plzně. Žhavá víkendová témata rozebírá Ivan Kopecký, ligový expert iSport.cz a deníku Sport. „Liga nabrala tempo, už se těším na nedělní šlágr Plzeň vs. Slavia,“ říká bývalý trenér české jednadvacítky či mistrovských Vítkovic. V zamčené části rozhovoru mluví o skončené sérii neprůstřelnosti slávistického brankáře Ondřeje Koláře, rezervách Plzně či o tom, že by se Spartě hodil kanonýr David Lafata.



Začněme Spartou: zklamala vás remízou v Teplicích?
„Sparta mě zklamala jen výsledkem.“

Výkonem ne?
„Vůbec. Přišlo mi, že poprvé hrála jako kompaktní tým. Řady se prolínaly, kraje jezdily... Sparťané doplatili na neproměňování šancí: kdyby dali už v první půli jeden nebo dva góly, byli by klidnější a zápas v pohodě dohráli.“

Jenže to se nestalo.
„V poločase jsem si myslel, že to skončí 0:0, jenže Sparta se trefila a šla za vítězstvím. Pomohlo jí, že se ustaluje sestava: v porovnání s předchozím zápasem proti Karviné (4:0) došlo jen ke dvěma změnám. Jakkoliv to po další ztrátě může znít paradoxně, sparťané konečně hráli jako jeden tým a všichni hráči plnili svoje úkoly, nebyl tam chaos jako dřív.“

Přesto Sparta vyhraný zápas ztratila, nikoliv poprvé po gólu v závěru zápasu. Čím to?
„Složitá otázka, důvodů je víc. Sparta má velký problém rozhodnout zápas dřív, což se týkalo i zápasu v Teplicích. Stačil by větší klid v zakončení a schopnost za každou cenu dotlačit míč do branky. Je to otázka rozvahy a zkušenosti.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud