Michal Kvasnica
Premium
16. listopadu 2019 • 13:30

Pokorný vyšoupl zkušené, Baník našel stopery. Co říká Baránek?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Našel Baník stoperskou dvojici budoucnosti? Neuskutečněné letní příchody Michala Frydrycha či Jaroslava Svozila už nemusejí ostravské fanoušky tolik mrzet. Baníku se totiž ve druhé polovině podzimu vykrystalizovala spolehlivá stoperská dvojice, která dává naději, že klíčovou pozici konečně poskládá z fotbalistů s potenciálem, jejichž výkonnostní vrchol přijde až za pár let. Patrizia Stronatiho skvěle doplnil Jakub Pokorný, jedno z největších překvapení. „Roste z něj výborný hráč,“ chválí trenér Bohumil Páník. Kdo by v zimě mohl odejít a jak vidí stopery Baníku bývalý obránce Jan Baránek čtěte v zamčené části článku.



Jen Příbram, Jablonec a Liberec mají aktuálně mladší stoperskou dvojici než Baník. Pro slezský klub jde rozhodně o pozitivní zprávu. Může za ni 23letý Jakub Pokorný, který v interní týmové hierarchii přeskočil zkušeného Václava Procházku (35) s Martinem Šindelářem (28) a postavil se po bok Patrizia Stronatiho, jenž v neděli oslaví 25. narozeniny.

Změna přišla po desátém ligovém kole, kdy Ostravští prohráli v Mladé Boleslavi. Od té doby nastupuje vedle důrazného leváka Stronatiho právě Pokorný, který sezonu rozjížděl jako stoper číslo čtyři.

„V béčku to řídil, byl tam možná úplně nejlepší,“ vysvětluje svou volbu kouč Páník. „Je trošku jiný než Procházka se Šindelářem, živější. Dobře pracoval, takže šanci si zasloužil.“

Hned vstřelil pohárový gól Hradci Králové, kde v minulém ročníku hostoval, a pak odehrál dalších sedm zápasů v řadě. Vrchol Pokorného formy a rostoucího sebevědomí přišel před týdnem v malém slezském derby proti Karviné, kterou sundal dvěma brankami ze standardních situací. Nejdřív přišlo pohotové zakončení pravačkou z voleje a pak tvrdá hlava po rohovém kopu. K tomu precizní defenzivní práce. Sport jej neváhal ohodnotit výjimečnou známkou 9 a zvolit Mužem kola.

„Sice jsem tajně doufal, že by šance mohla přijít, ale ještě v půlce podzimu bych si nedokázal představit, že budu hrát v základu za Baník a dám i nějaké góly. Šance naštěstí přišla a já ji chci využít tak, abych tam už nikoho nepustil. Víc si teď věřím,“ popisuje znojemský odchovanec.

Nová smlouva do roku 2023

A je to vidět nejen na produktivitě, ale i na klidném způsobu hry. Že Pokorný v lize nastupuje po téměř dvou letech, nejde poznat. „Má formu, hraje s hlavou nahoře a s přehledem,“ líbí se trenérovi jeho projev. Ve vzduchu patří díky výbornému výskoku k nejlepším a na zemi se nebojí volit složitější řešení,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud