Premium
6. prosince 2019 • 05:00

Případ Tetteh: musí zabrat, variantou je i odchod. Proč není jako Bony?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jestli Sparta v dosavadním průběhu sezony nemá s něčím výraznější problémy, je to střílení gólů. Letenští jich dosud nasázeli 34, lépe jsou na tom pouze Slavia (38) a Mladá Boleslav (35). Ten, od koho se brankový ohňostroj čekal nejvíc, ovšem zatím povážlivě mlčí. Benjamin Tetteh oproti loňskému podzimu dost ubral, na kontě má jen čtyři zásahy. A na Spartě přemýšlí, jak ho probudit. V zamčené části článku najdete rozhovor se Stanislavem Levým, který Tetteha vedl na Slovácku, postřehy Martina Haška, přehled konkurentů ve Spartě i další statistické údaje.



V létě mu přibyla konkurence v podobě Libora Kozáka, vytíženost útočníka Benjamina Tetteha spadla zhruba na polovinu. Střelecká potence však ještě výrazněji. Jestliže loni měl ghanský talent po osmnácti kolech na kontě jedenáct přesných zásahů, nyní je pouze na čtyřech.

„V případě Benjiho se na koncovce dá určitě pracovat,“ prohlásil trenér Václav Jílek po posledním utkání v Příbrami. Do něj naskočil Tetteh poprvé od 22. září v základní sestavě, dostal se do dvou stoprocentních příležitostí. Ani jednu ovšem neproměnil. Do 79 minut, které na hřišti u Litavky strávil, tak jako by shrnul celý svůj podzim.

V něm totiž 22letý útočník zůstává hluboko za očekáváním. Jestliže se očekávalo, že půjde ve své druhé sezoně v rudém dresu výkonnostně znovu nahoru a konečně naplno rozbalí svůj obrovský potenciál, nic takového se neděje. Tetteh první polovinou sezony spíš klopýtá.

„Benjamin svým potenciálem, konkrétně rychlostí, postavou, silou, prací s míčem a vnímáním prostoru, stále platí za hráče pro top čtyři ligy v Evropě,“ soudí kouč Martin Hašek , jenž s vytáhlým Afričanem pracoval v Bohemians.

Potíž je v tom, že tyhle atributy Tetteh víc schovává, než by je vystavil na odiv. O jeho schopnostech obecně nepanují pochyby. O tom, jestli je dostatečně psychicky silný, aby je dokázal uplatnit, ovšem ano.

Už během působení ve vršovickém klubu se často řešilo, že Tettehova tréninková morálka není příkladná. Že jsou zkrátka chvíle, kdy se mu nechce

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud