Michal Kvasnica
Premium
2. ledna 2020 • 05:00

Slavia loví talent. Do Olomouce posílá miliony za teenagera a odmítá čekat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Olomouci je veselo. O domluveném přestupu záložníka Jakuba Plška do maďarského Puskás FC už deník Sport informoval, stejně jako o stále se zvyšujícím zájmu kazašského Kajratu Almaty o obránce Václava Jemelku. Ale to není vše, v posledních dnech svou pozornost na Andrův stadion upřela i Slavia, která nabízí cca dvanáct milionů korun za devatenáctiletého stopera Davida Zimu. Byť mladý talent v lize teprve začíná, mistr by ho chtěl zabudovávat do své sestavy už během jara. Pro koho by Zimův příchod mohl znamenat konec? A přestup jakého mladíka do Edenu se naopak zadrhnul?



Pouze dvě ligová utkání stihl odehrát David Zima, jenž nedávno oslavil teprve devatenácté narozeniny. Navíc jen do toho ve Zlíně nastoupil v základní sestavě. O více startů ho připravilo zranění kotníku, jinak mu chtěl trenér Radoslav Látal dávat podobně jako dalším mladým odchovancům více příležitostí.

Stejný plán má Sigma i na jaro: stoperské trio Zima, Vít Beneš a Václav Jemelka by mělo vytvořit kvalitně namixovanou defenzivní hráz v rozestavení, které se bude v přípravě pilovat.

Jenže je otázkou, zda vše nezhatí personální průvan.

Kazašský Kajrat Almaty zintenzivnil zájem o Jemelku. A byť Sigma nemá zájem ryšavého leváka prodat a po Jakubu Plškovi (za kterého by mohla dostat až šestnáct milionů korun) přijít i o druhou stálici, zvýšená nabídka bez splátek a s bonusy by se mohla přiblížit olomouckým představám.

A pak je tu novinka v podobě Slavie. Přestože to na první pohled může vypadat jako obrovské překvapení či sci-fi příběh, podle informací Sportu se vedení pražského klubu společně s realizačním týmem v čele s trenérem Jindřichem Trpišovským velmi zamlouvá právě Zima.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud