Michal Kvasnica
Premium
4. ledna 2020 • 04:50

Profil mladíka, kterého chce Slavia. Čím Zima vyniká a kde má slabinu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo je devatenáctiletý mladík David Zima, za kterého Slavia nabízí Olomouci částku okolo půl milionu eur (cca 12 milionů korun), přestože v lize odkopal jen dva zápasy? Inteligentní flegmatik, student gymnázia, syn bývalého extraligového hokejisty, kopie Romana Hubníka, ale i kluk, jemuž příliš nevoní posilovna. Deník Sport přináší detailní pohled do zákulisí života talentovaného stopera a reprezentanta do dvaceti let, jemuž se během pár dní může celý život obrátit vzhůru nohama.



Sport má v genech, vždyť jeho otec odehrál přes tři stovky extraligových utkání. Přestože pohybové nadání David Zima dostal, úplně se nepotatil. Místo hokeje totiž zvolil fotbal. „Nechtěl jsem ho dávat na hokej, aby nešel v mých šlépějích. Víte, jací jsou lidi. Říkali by, že jsem mu umetal cestičku a podobně, takže jsem rád, že ho chytil fotbal,“ říká na rovinu Aleš Zima, někdejší útočník Hradce Králové, Zlína či Třince.

A protože je dnes z bývalého hokejisty učitel tělocviku, apel na vzdělání je doma jasný. Prioritou je jarní maturita na olomouckém gymnáziu, které je v těsné blízkosti Androva stadionu. Jenže vidle do letošních plánů hodila svou lukrativní nabídkou Slavia. A teď, babo, raď... „Jde o poslední tři měsíce školy, doufám, že by se mu k tomu uzpůsobily podmínky, protože maturitu musí udělat,“ má jasno táta, jenž jezdí na každý zápas. Nechyběl ani na letním EURO U19 v Arménii.

Úspěšné ukončení studia by však velkým problémem být nemělo, Zima platí za velmi inteligentního

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud