18. ledna 2020 • 12:47

Plzeň pod Guľou poprvé vítězí. Sparta porazila Budějovice 1:0

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové přípravy na jarní část sezony jsou v plném proudu. První herní test mají za sebou fotbalisté Sparty, kteří na Strahově vyhráli nad  Českými Budějovicemi 1:0 trefou Andrease Vindheima. Plzeň zvítězila 4:1 nad druholigovým Ústím nad Labem. V prvním zápase, ve kterém Viktorii koučuje Adrián Guľa, se prosadil Aleš Čermák, Joel Kayamba, Ondřej Mihálik a nová posila Marko Alvir.



Slovenský kouč Guľa do obou poločasů nasadil až na brankáře Sváčka zcela odlišné jedenáctky v rozestavení 4-3-3. Plzeňský favorit rozhodl o výhře už v první půli. V 29. minutě v tréninkovém areálu v Luční ulici otevřel skóre Čermák a krátce před pauzou zvýšili Kayamba s Mihálikem. Po hodině hry připravil Sváčka o čisté konto Bassey, poslední slovo měl v 87. minutě debutant Alvir.

Západočeši ve čtvrtek sehrají dvojzápas s dalšími druholigovými soupeři Žižkovem a Sokolovem. V pondělí 27. ledna plzeňský tým odletí na herní soustředění do španělské Estepony.

SESTŘIH: Plzeň - Ústí nad Labem 4:1. První zápas pod Guľou, trenér byl spokojen s Buchou
Video se připravuje ...

Sparta o nejtěsnějším vítězství rozhodla v 16. minutě. Debutant Polidar rozehrál rohový kop nakrátko na Kangu, který nacentroval na Vindheima a ten hlavou přehodil brankáře Křížka. Do konce první půle si obě mužstva vytvořila šance, krátce před pauzou zblízka netrefil míč domácí šestnáctiletý talent Karabec.

Pražané do druhé půle nastoupili v kompletně jiném složení a příležitostí na obou stranách ubylo. V 73. minutě Kozákovu hlavičku zlikvidoval Křížek. Jeho gólmanský protějšek Heča zase vychytal Mršiče.

Sparta v dalším duelu ve středu přivítá druholigovou Jihlavu. Budějovičtí po úvodním domácím debaklu 1:7 s druholigovým Žižkovem prohráli i druhý přípravný zápas a ve středu je čeká Liberec.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud