Jan Vacek
26. ledna 2020 • 17:00

Talent Fortelný motá Spartě hlavu. Může zůstat na Letné, ve hře i Boleslav

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z podzimního hostování se vrátil v takové formě, že pořádně zamotal hlavu trenérovi Václavu Jílkovi i jeho kolegům. Talentovaný záložník Sparty Jan Fortelný patřil v dosavadních přípravných zápasech k nejlepším hráčům Pražanů, klub proto usilovně řeší jeho další budoucnost. Ve hře je podle informací serveru iSport.cz setrvání na Letné i přesun na hostování do Mladé Boleslavi či Jihlavy.



Už v pondělí večer nabere sparťanská výprava směr Španělsko, na hráče čeká tradiční herní soustředění v Marbelle. Ještě před ním ovšem dojde k lehkému zúžení hodně početného kádru. Hodně skloňovaným jménem je v tomto směru především Jan Fortelný.

Jednadvacetiletý ofenzivní záložník má za sebou povedený podzim, jenž strávil na hostování v Jihlavě. Původně se předpokládalo, že na Vysočině dohraje i zbytek sezony, to ale v tuhle chvíli není vůbec jisté.

Fortelný totiž v dosavadním průběhu zimní přípravy zaujal trenéry, výborně si vedl i v přípravných duelech. „Je to dobrý fotbalista, výborný na míči a i v kabině je oblíbený. Celkem nám zamotává hlavu, protože kvalitou nám dává najevo, že by chtěl u nás zůstat. Možností je ale několik,“ prohlásil po středečním souboji s Jihlavou asistent trenéra Michal Horňák.

SESTŘIH: Sparta - Jihlava 5:0. Tetteh si připsal hattrick, zářil Fortelný
Video se připravuje ...

Podle informací portálu iSport.cz se nyní pracuje se třemi scénáři. Tím prvním je setrvání v prvním týmu Sparty, druhým hostování v Mladé Boleslavi. A třetím zmíněný návrat do Jihlavy.

Velice zajímavou variantou by byl především přesun do středočeského klubu. Ambiciózní celek z týmu automobilů čerstvě přišel o tvůrce hry Marka Matějovského, jenž si během přípravy na Maltě přetrhl achilovku a sezona pro něj předčasně skončila.

Trenér Boleslavi Jozef Weber by jistě uvítal náhradu, kterou by mohl být právě Fortelný. Mladý fotbalista udělal během podzimního působení v Jihlavě velký výkonnostní progres. Zesílil, nabral potřebné zkušenosti i sebevědomí, a během přípravy ve Spartě dává jasně najevo, že je připravený udělat další krok vzhůru.

Jan Fortelný si říká o místo v kádru Sparty
Jan Fortelný si říká o místo v kádru Sparty

Ve hře je ovšem i setrvání na Letné. Záležet bude i na tom, jak se vyřeší situace kolem dalšího středního záložníka Martina Haška, o kterého usiluje izraelské Maccabi Haifa.

Jednou z možností, i když ne příliš pravděpodobnou, pak je, že by Fortelný odcestoval se Spartou na soustředění, ale po návratu by zamířil hostovat na jednu ze zmíněných adres.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud