Michal Kvasnica
25. ledna 2020 • 15:10

Rána pro Boleslav! Kapitán Matějovský si na Maltě přetrhl achilovku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MALTY | Muris Mešanovič přestoupil do Turecka, Nikolaj Komličenko je jednou nohou v Rusku a teď přichází další rána pro mladoboleslavského trenéra Jozefa Webera. V utkání s Dunajskou Stredou se mu totiž zranil klíčový záložník Marek Matějovský, který po čtvrthodině opustil hřiště a zamířil rovnou do maltské nemocnice. Diagnóza: přetržená achilovka a několikaměsíční pauza...



Příjemné počasí a dobře připravené trávníky. Malta Cup 2020 nabízí účastníkům výborné podmínky k zimní přípravě, přesto došlo k velmi nepříjemné situaci.

Po deseti minutách se v utkání proti Dunajské Stredě zranil Mladé Boleslavi klíčový záložník Marek Matějovský, který nikým neatakovaný špatně došlápl a bylo zle. Zkušený fotbalista musel být ze hřiště odnesen na nosítkách a v houkající sanitce byl převezen rovnou do nemocnice.

Diagnóza je krutá: přetržená achilovka a několikaměsíční pauza, což v poločasové přestávce mladoboleslavští funkcionáři na stadionu v Ta Qali sami zklamaně potvrdili. Technický středopolař dostal sádru a v neděli odletí zpět do České republiky, kde v pražské nemocnici Na Františku podstoupí operaci.

„Pro Marka bohužel skončilo soustředění na Maltě i jarní sezóna, ještě než začala. V neděli dopoledne odlétá do Prahy, kde podstoupí operaci v dosud nestanoveném termínu. Každopádně se bez něho mužstvo bude muset obejít několik měsíců," upřesnil manažer komunikace FK Mladá Boleslav Jiří Koros na klubovém webu.

Otázkou je, jaká pak bude Matějovského budoucnost. V osmatřiceti letech ho čeká dlouha přestávka, což někteří hráči v jeho věku už těžko koušou a místo náročného návratu volí konec kariéry. 

Tečka za bohatou Matějovského kariérou by to však byla velmi smutná. Špílmachr je stále velmi platný, na podzim odehrál 18 zápasů a asistoval u sedmi gólů.

Vzhledem k tomu, že Muris Mešanovič přestoupil do Turecka a Nikolaj Komličenko je jednou nohou v Dynamu Moskva, bude mít kouč Jozef Weber starosti s poskládáním ofenzivy a nahrazením produktivních borců.

FK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud