Jan Podroužek
27. ledna 2020 • 17:30

West Ham chce Součka! Hráč letí do Londýna: Když to dopadne, budu rád

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takže do West Hamu? Britská média přišla se zprávou, že „kladiváři“ nabídli Slavii za Tomáše Součka patnáct milionů eur, přibližně 390 milionů korun, načež jim měl český mistr odpovědět, že chce sedmnáct milionů eur. Poté se ale na instagramovém účtu slaviabackstage objevila jiná varianta přesunu do Londýna – na hostování za čtyři miliony eur plus povinná opce na šestnáct v případě, že se mužstvo udrží v Premier League.  „Když to dopadne, budu rád,“ podotkl Souček pro iSport.cz. Do Londýna brzy odletí.  



I tenhle přestupní termín je divoký, pokud jde o budoucnost slávistické opory Tomáše Součka. Do Edenu už měly dorazit nabídky z Monaka, během pondělí se v Praze ukázali taky zástupci Brightonu, dalšího zájemce.

Teď ale jako by všechny ve své akčnosti přeskakoval West Ham. Ten Součka potřebuje snad ze všech nejvíc. Sedmnáctý tým Premier League má stejně bodů jako osmnáctý a devatenáctý, záchrana v soutěži bude pekelná dřina.

Proto podle Guardianu přichází s velkorysou variantou. Patnáct milionů eur, tedy asi 390 milionů korun, a prý jsou „kladiváři“ ochotni přihazovat, když Slavia bude chtít. A údajně taky chce minimálně o dva miliony eur víc.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Instagramový účet slaviabackstage ale vzápětí přišel s jinou alternativou, z hráčova pohledu možná ještě mnohem lepší.

Čtyři miliony eur, tedy něco málo přes sto milionů korun rovnou za půlroční hostování, a když se West Ham udrží v první anglické lize, aktivuje se povinná opce na dalších šestnáct milionů eur, tedy přibližně 415 milionů korun. Pokud United spadnou, Souček se v klidu vrátí zpátky do Edenu.

„Letím se tam podívat na klub, který má skvělou historii. Když to dopadne, budu rád. Rozhodnu se na místě,“ uvedl Souček pro iSport.cz. „Je to Premier League, sen snad každého fotbalisty,“ doplnil.

Probíhající jednání na Twitteru potvrdil i šéf Slavie Jaroslav Trvrdík. „Klub uvolnil Tomáš Součka na testy i zdravotní prohlídku,“ napsal šéf ligového lídra.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Trpišovský: Součkův přestup? Tomáš se směje víc než dřív. Chválil Oscara
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Slavia - Ústí nad Labem 0:1. Mistr senzačně padl, hráli Oscar i Hellebrand
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud