Jan Vacek
5. února 2020 • 23:10

Hašek je v Izraeli. Haifa a Sparta jednají, čas na dohodu se krátí

Autor: Jan Vacek, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MARBELLY | Další směřování kariéry Martina Haška zůstává zahaleno nejistotou. Navenek byl okolo nespokojeného záložníka klid, v zákulisí ale bylo pořádně živo. Podle informací serveru iSport.cz panuje na trase Haifa - Praha čilý ruch. Maccabi se dál snaží získat talentovaného středopolaře do svých řad, Sparta je jednáním otevřená a Martin Hašek je v Izraeli, kde by měl absolvovat zdravotní prohlídku. Čas se ovšem oběma stranám rychle krátí. Přestupní okno v Izraeli se totiž uzavře úderem čtvrteční půlnoci.



Zatímco sparťané pomalu finišují herní soustředění ve španělské Marbelle, Martin Hašek se v Praze připravoval s B-týmem. Ve středu večer se vydal do Izraele na zdravotní prohlídku. Varianta přestupu je tak stále reálnější.

Zájem Haify neopadl, přední klub z Blízkého východu má o čtyřiadvacetiletého fotbalistu nadále eminentní zájem, moc rád by ho oblékl do svých barev. I proto kontakt mezi Maccabi a Spartou v posledních dnech opět nabral na intenzitě.

Jaký je aktuální stav? „Obě strany vyjednávají. Sparta jasně stanovila podmínky, za kterých dá transferu zelenou,“ potvrdil zdroj důvěrně obeznámený s průběhem námluv. Ve stejném duchu informoval i izraelský klub na svém twitterovém účtu. 

Podle informací serveru iSport.cz pražský celek požaduje zhruba 1,3 až 1,5 milionu eur (asi 34 až 39 milionů korun) a procenta z dalšího prodeje ve výši 20-25 procent. Zatímco v přestupové sumě jsou kluby defakto ve shodě, o výši procentuálního podílu z případného dalšího Haškova transferu se dál licituje. Důležitým aspektem jednání je i to, jakou formou by Maccabi transferovou částku uhradilo.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vedení Letenských posílá do Izraele signály, že je dohodě nakloněno. Navzdory navzájem rozbitým vztahům Sparta nechce Haškovi rozdupat kariéru, ani ho na sílu držet v béčku. Zároveň však dává jasně najevo, že ze svých požadavků neuhne ani o deko.

Podle více na sobě nezávislých zdrojů je v tuhle chvíli pravděpodobnější, že k transferu nakonec dojde. Obě strany ale začíná pomalu tlačit čas. Zimní přestupové okno se v Izraeli totiž uzavře už s úderem čtvrteční půlnoci. Ještě před oficiálním stvrzením transferu Hašek do Haify odletěl absolvovat zdravotní prohlídku.

Nejbližší hodiny každopádně o další budoucnosti mladého záložníka významně napoví. Haifa se totiž v tuhle chvíli zdá být jedinou možností, jak by se Hašek a Sparta mohli rozejít v relativním klidu.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Uzdravený Jílek je zpátky u týmu. Co řekl hráčům v emotivním proslovu?
Video se připravuje ...

Vindheim se těší na start jara: S Bořkem nám to bude klapat
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud