7. února 2020 • 16:00

Řežba Plzně s Krasnodarem! Zranění Čermise je kaňkou, zoufá si Řezník

Autor: jav, šp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ESTEPONY | Závěr soustředění, nejtěžší soupeř, přesto vítězství. Plzeň si poradila s ruským Krasnodarem po divokém průběhu 4:3 a vypadá to, že na začátek jarní části FORTUNA:LIGY je skvěle vyladěná. „Doufám, že prvky, na kterých jsme pracovali, přeneseme do ligy. Snad nám to bude fungovat a budeme vítězit,“ pronesl po čtvrtém vítězství v Esteponě krajní obránce Radim Řezník. Viktoria vstoupí do ligy příští neděli v Opavě. Ovšem dost možná bez kreativního středopolaře Aleše Čermáka, který se v generálce zranil.



Jaké je vaše hodnocení zápasu s Krasnodarem?
„Padlo dost branek, setkali jsme se velmi dobrým soupeřem, který má v kádru kvalitní fotbalisty. Myslím, že z naší strany to byl dobrý zápas. Začali jsme solidně, vstřelili dvě branky. Škoda byla, že jsme nedali na 3:0, jelikož tam měl šanci Kaji (Kayamba). Bohužel takřka vzápětí jsme inkasovali. O poločase jsme si něco řekli, hlavně abychom zůstali aktivní. Jenže jsme do druhého poločasu vstoupili takovou penaltou… Ruka asi byla, těžko hodnotit.“

Přesto jste dokázali reagovat a ze stavu 2:2 utéct znovu do dvougólového náskoku.
„Ano, je to dobře, že se nám to povedlo zase otočit. Přidali jsme dvě branky a zaslouženě vyhráli.“

Španělské soustředění je u konce, za týden vás čeká vstup do jarní části FORTUNA:LIGY zápasem na půdě Opavy. Jste stoprocentně nachystáni?
„Věřím, že jo. Doufám, že prvky, na kterých jsme pracovali, přeneseme do ligy. Snad nám to bude fungovat a budeme vítězit.“

Dva hráči – Aleš Čermák a David Limberský – museli kvůli zdravotním obtížím ze hry odstoupit. Překvapilo vás, jak se s Krasnodarem hrálo od podlahy?
„Někdy takové zápasy v přípravě jsou, kolikrát je to i soupeři. Hráči bojují o fleky a každý chce hrát. Všichni jedou na sto procent, takové věci k tomu patří. Uvidíme, co bude s Čermisem (Aleš Čermák). Jeho zranění je jedinou kaňkou na utkání s Krasnodarem. Snad bude v pořádku“

Nakolik vám osobně sedly změny, kterými Viktoria prochází pod trenérem Adrianem Guľou?
„Každý trenér přinese nějaký impuls, něco svého. Snažíme se to chápat a přenášet do zápasů. Myslím si, že se nám to daří. Nasloucháme, a doufejme, že nám to půjde i v lize.“

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 39. Berg, 67. Sulejmanov, 83. Fernandes

Hosté: 10. Kovařík, 24. Čermák, 73. Mihálik, 76. Chorý

Sestavy

Domácí: Sinicyn – Stockij, Martynovič, Borodin, Ramírez – Gazinskij, Olsson, Vilhena – Sulejmanov, Berg, Fernandes (84. Apekov)

Hosté: Hruška – Řezník (73. Havel), Hejda, Brabec, Limberský (57. Hloušek) – Bucha (84. Herc), Kalvach, Čermák (43. Hořava) – Kayamba (73. Kopic), Beauguel (73. Chorý), Kovařík (57. Mihálik)

Karty

Hosté: Kayamba

Rozhodčí

Stadion

Stadio Municipal de Marbella, Španělsko

Návštěva

65 diváků

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud